Με… εντάσεις σήμερα η νέα ηγεσία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Βουλή.


Ώρα για… νέα Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην ελληνική Βουλή τα αίματα αναμένεται να… ανάψουν για τα καλά. Όλο το παρασκήνιο.

Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται σε κυβερνητική πλειοψηφία και αξιωματική αντιπολίτευση να διεξαχθεί σε λίγη ώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου θα περάσει για ακρόαση και γνωμοδότηση η νέα ηγεσία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και ψήφισε η Βουλή με την καθιέρωση κολλήματος για όσους τα πέντε προηγούμενα χρόνια είχαν θητεία σε κυβερνητικά γραφεία.Οι εξελίξεις με την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μια διάταξη που είχε ως αποτέλεσμα να τερματιστεί άμεσα η θητείας της προέδρου της Επιτροπής Βασιλικής Θάνου, που ήταν προηγουμένως νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της αντιπροέδρου της Επιτροπής Άννας Νάκου που ήταν προηγουμένως σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά καθώς και δύο εισηγητές, των κ. Ι. Παύλοβιτς και Ν. Ζευγώλη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας την κυβέρνηση για χειραγώγηση της Επιτροπής. Μεγάλη βουτιά στα ομόλογα έφερε η άρση των capital controls!

Οι νέοι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση και σήμερα θα περάσουν για ακρόαση και γνωμοδότηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμούς είναι για την θέση του Προέδρου ο καθηγητής Ιωάννη Λιανού, ως αντιπρόεδρος η κυρία Καλλιόπης Μπενετάτου και ως εισηγήτριες η κυρία Μαρίας Ιωαννίδου και η κυρία Μαρίας Ιωάννας Ράντου.

Τους υποψήφιους θα παρουσιάσει και αναμένεται να στηρίξει ενώπιον της Επιτροπής ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και για μια ακόμα φορά να εξηγήσει γιατί ήταν επιβεβλημένο η κυβέρνηση για την περιφρούρηση του κύρους και την ανεξαρτησία των αποφάσεων της Αρχής να προχωρήσει σε αυτές τις αντικαταστάσεις.

Η απερχόμενη πάντως πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Θάνου, έχει διαμηνύσει ότι θα κινήσει όλες τις διαδικασίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να ακυρώσει την απομάκρυνσή της.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, χθες, η κυρία Βασιλική Θάνου βρέθηκε στο κτήριο της Βουλής και είχε και σειρά επαφών και ενημερώσεων που έκανε και σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης πλην του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις θέσεις της και απόψεις της.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ