Ηangover πως να το ξεπεράσεις: Η δύναμη του χυμού από πίκλα


Ο χυμός από πίκλα είναι μια φυσική θεραπεία που συχνά συνιστάται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του hangover. Οι λάτρεις του χυμού από πίκλα ισχυρίζονται ότι η άλμη περιέχει σημαντικά μέταλλα που μπορούν να αναπληρώσουν τα επίπεδα ηλεκτρολυτών μετά από μια νύχτα έντονης κατανάλωσης αλκοόλ.  

Το αλκοόλ δρα ως διουρητικό, που σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων και επιταχύνει την απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών. Για το λόγο αυτό, η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και ανισορροπίες ηλεκτρολυτών, οι οποίες μπορεί να συμβάλουν στα συμπτώματα του hangover. Ο χυμός από πίκλα περιέχει νάτριο και κάλιο, τα οποία δύο είναι σημαντικοί ηλεκτρολύτες που μπορεί να χαθούν λόγω υπερβολικής πρόσληψης αλκοόλ. 

Ωστόσο, η έρευνα σχετικά με τις επιδράσεις του χυμού από πίκλα δείχνει ότι μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη επίδραση στα επίπεδα ηλεκτρολυτών. Για παράδειγμα, μια μελέτη σε 9 άτομα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 86 ml χυμού από πίκλα δεν άλλαξε σημαντικά τις συγκεντρώσεις ηλεκτρολυτών στο αίμα. Μια άλλη μικρή μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού από πίκλα μετά την άσκηση δεν αύξησε τα επίπεδα νατρίου στο αίμα. Ωστόσο, ενθάρρυνε την πρόσληψη υγρών, η οποία θα μπορούσε να είναι επωφελής για την αφυδάτωση. Απαιτούνται περαιτέρω υψηλής ποιότητας μελέτες μεγάλης κλίμακας για την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο η κατανάλωση χυμού από πίκλα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ηλεκτρολυτών, την αφυδάτωση και τα συμπτώματα του hangover.

Αν και η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση χυμού από πίκλα μπορεί να μην ωφελήσει σημαντικά τα επίπεδα ηλεκτρολυτών, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Για αρχάριους, ο χυμός από πίκλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, περιέχοντας ένα επιβλητικό 230 mg νατρίου σε μόλις 2 κουταλιές της σούπας. Η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων νατρίου μπορεί να αυξήσει την κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πρήξιμο και φούσκωμα. Συνιστάται επίσης μείωση της πρόσληψης νατρίου για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, το οξικό οξύ στο χυμό από πίκλα μπορεί να επιδεινώσει ορισμένα πεπτικά προβλήματα, όπως αέριο, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι και διάρροια. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ