Παραλλαγή Δέλτα: Η Μελβούρνη επεκτείνει το lockdown καθώς η Αυστραλία δεν μπορεί να σταματήσει το ξέσπασμα


Παραλλαγή Δέλτα: Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας πρόκειται να παραμείνουν υπό αυστηρούς περιορισμούς Covid-19, καθώς η Μελβούρνη τη Δευτέρα επέκτεινε το κλείσιμο πέντε ημερών. Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας αναμένεται να παραμείνουν υπό αυστηρούς περιορισμούς Covid-19, καθώς η Μελβούρνη τη Δευτέρα επέκτεινε ένα κλείσιμο πέντε ημερών που είχε σχεδιαστεί για να περιορίσει μια μολυσματική επιδημία.

«Αυτοί οι περιορισμοί απλά δεν μπορούν να τελειώσουν τα μεσάνυχτα αύριο το βράδυ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Άντριους, χωρίς να λέει πόσο θα διαρκέσει το lockdown της Μελβούρνης. Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε lockdown στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, όπου ένας μήνας περιορισμών απέτυχε να εξαλείψει το ξέσπασμα της παραλλαγής Delta. Η Αυστραλία είχε αποφύγει ως επί το πλείστον την εκτεταμένη κοινοτική μετάδοση τους 18 μήνες από την έναρξη της πανδημίας, αλλά τώρα βλέπει περισσότερα από 100 νέα κρούσματα την ημέρα, επιβαρύνοντας τις προσπάθειες ανίχνευσης επαφών.

Το πιο πρόσφατο ξέσπασμα ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου όταν ξένο πλήρωμα μολύνθηκε από έναν τοπικό οδηγό στο Σίδνεϊ.

Ο ιός στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μελβούρνη με μια ομάδα μετεγκατάστασης, προκαλώντας ένα lockdown που επρόκειτο να λήξει αργά την Τρίτη, αλλά απέτυχε να μειώσει τις νέες μολύνσεις στο μηδέν.

Η πολιτεία της Βικτώριας ανέφερε τη Δευτέρα 13 νέα κρούσματα.

Ο Andrews είπε στους κουρασμένους κατοίκους στο πέμπτο lockdown ότι τα μέτρα είχαν αντίκτυπο.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, έχουμε αποφύγει χιλιάδες κρούσματα», είπε.

Στο Σίδνεϊ, φαίνεται όλο και πιο απίθανο η πόλη να βγει από το lockdown κατά την τέταρτη εβδομάδα της στο τέλος του μήνα όπως είχε προγραμματιστεί.

Το Σάββατο η Νέα Νότια Ουαλία εισήγαγε νέους περιορισμούς και διέταξε να κλείσουν όλα τα μη κρίσιμα καταστήματα. Το κράτος ανέφερε 98 νέα κρούσματα τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ