Παραγωγικότητα: 8 τοξικές πρωινές συνήθειες που εμποδίζουν την παραγωγικότητά σου


Διαπιστώνεις ότι το πρωινό σου ξύπνημα είναι δύσκολο και η πρωινή σου ρουτίνα το κάνει ακόμα πιο περίπλοκο; Σου έχουμε τη λύση! Έχουμε φτιάξει μία λίστα με τις πιο δυσλειτουργικές και τοξικές πρωινές συνήθειες, οι οποίες μας καθυστερούν από τις πρωινές μας ασχολίες. Η αλήθεια είναι ότι αν περιορίσουμε ορισμένες συνήθειες που μας κάνουν να σπαταλάμε το χρόνο μας άδικα, η ζωή μας θα αποκτήσει περισσότερο νόημα! Τι λες; Έχεις κάποια από αυτές;

8 συνήθειες που πρέπει να απομακρύνεις από το πρόγραμμά σου

  • Αργείς να ξυπνήσεις: Αυτό μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά αν ξυπνήσετε αργά, δεν θα έχεις χρόνο για τον εαυτό σου και δεν θα προλάβεις να προετοιμαστείς όπως θα ήθελες για την καινούργια μέρα που ξεκινάει. Γι’ αυτό, ξύπνα τουλάχιστον μία ώρα πριν. Αυτό θα συμβάλει θετικά στην προσωπική σου ανάπτυξη και ευτυχία.
  • Παραμένεις στο κρεβάτι μετά το ξύπνημα: Αν παραμείνεις στο κρεβάτι σου μετά το ξύπνημα, σίγουρα θα θέλεις να χουζουρέψεις και μπορεί αν σε ξαναπάρει ο ύπνος. Αν θέλεις να έχεις μία σίγουρα παραγωγική ημέρα, σήκω αμέσως.
  • Ελέγχεις τα social media: Ακόμα κι αν θέλεις να ανοίξεις το κινητό σου, μην ανοίξεις τα social media. Έχει διαπιστωθεί ότι το scroll που κάνεις στην οθόνη του κινητού σου σε κάνει να χάνεις
    την αίσθηση του χρόνου. Μην αφήσεις τον χρόνο σου να περάσει έτσι. Άδραξε τη μέρα σου!!!
  • Δεν στρώνεις το κρεβάτι σου: Το στρώσιμο του κρεβατιού σημαίνει ότι η μέρα ξεκινάει και δεν έχεις την ανάγκη να ξανά ξαπλώσεις. Άσε που δεν θα χρειαστεί να το κάνεις αργότερα. Το δωμάτιό
    σου θα φαίνεται ήδη τακτοποιημένο.
  • Δεν ανοίγεις τις κουρτίνες και τα παράθυρα: Είναι σημαντικό να ανοίγεις τις κουρτίνες για να μπαίνει το φως του ήλιου και να σε ξυπνάει. Ακόμα πιο χρήσιμο είναι να ανοίγεις τα παράθυρα. Μόνο έτσι θα ανακυκλωθεί ο αέρας και θα καταφέρει ο εγκέφαλός σου να ξυπνήσει.
  • Δεν έχεις μία συγκεκριμένη πρωινή ρουτίνα: Δημιούργησε μία καθημερινή ρουτίνα, η οποία θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις χρόνο και σκέψη για το τι θα φας και τι ρούχα θα φορέσεις.
  • Πίνεις καφέ αντί για νερό: Το νερό ενυδατώνει όλο σου το σώμα και κάνει καλό στον οργανισμό σου. Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό πριν τον καφέ ή τον χυμό.
  • Δεν κινείσαι: Αφιέρωσε 10 λεπτά πριν το πρωινό σου στη γυμναστική. Κάνε μία χαλαρωτική yoga
    ή ένα cardio που θα βρεις στο Youtube. Αυτό θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό σου και τον μεταβολισμό σου. Από κει και πέρα η μέρα σου θα είναι πιο ευχάριστη.

 

Επομένως, αν αλλάξεις τις πρωινές σου συνήθειες και αποβάλλεις εκείνες που σε κάνουν αδρανή, η μέρα σου θα είναι παραγωγική και θα πετύχεις πιο εύκολα τους στόχους σου. Γιατί…. η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ