Κορονοϊός: «Κόλαση» στην Εύβοια – «Ασφυξία» στο Νοσοκομείο Καρύστου, νοσούν εργαζόμενοι στη Χαλκίδα


Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει εντονότατο πονοκέφαλο στην διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας – Στο νοσοκομείο Καρύστου γέμισε η κλινική, διακομίζονται οι ασθενείς – Πάνω από 40 κρούσματα καθημερινά

Υγειονομική βόμβα έχει πέσει στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου βρέθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, σε νοσηλεύτριες του νοσοκομείου. Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κολλάνε και ασθενείς. Υγειονομικές πηγές ανάφεραν χαρακτηριστικά στο evima.gr, «δεν υπάρχει λόγος πλέον να μετράμε τα κρούσματα, θα κολλήσουμε όλοι.

Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες ημέρες, δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς. Κολλάμε ο ένας μετά τον άλλον. Περιμένουμε πολλά αποτελέσματα εργαζόμενων που έχουν υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο τις επόμενες ώρες, πολύ φοβάμαι πως τα κρούσματα θα είναι πολλά», δήλωσαν χαρακτηριστικά στο evima.gr.

Οριακή η κατάσταση στο νοσοκομείο Καρύστου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr γέμισε σήμερα η κλινική κορονοϊού καθώς και η απομόνωση στο νοσοκομείο Καρύστου με αποτέλεσμα οι προσερχόμενοι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας να διακομίζονται.

Η κατάσταση είναι οριακή. Το προσωπικό υποβάλλεται συχνά σε τεστ και το νοσοκομείο σε απολύμανση προς ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών. Κάθε μέρα προσέρχονται πάνω από 50 άτομα στο νοσοκομείο Καρύστου εκ των οποίων το 30-40% βγαίνει θετικό στον κορονοϊό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα νοσοκομεία εξυπηρετούνται για μοριακά τεστ μόνον οι εμβολιασμένοι και αυτοί που παρουσιάζουν συμπτώματα. Οι μη εμβολιασμένοι εξυπηρετούνται μόνο σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Πηγή: evima.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ