Γιώργος Ορφανός: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα είναι η μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης»


Την πεποίθηση ότι του χρόνου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης θα γιορτάσει μαζί με όλες και όλους τους Θεσσαλονικείς την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στη γυναίκα, που διοργάνωσε μαζί με τη σύζυγό του, Μερόπη. Όπως σημείωσε, στο μέλλον η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα αποτελεί τη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης, της κοσμοπολίτισσας Θεσσαλονίκης.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, γεμάτη ζεστά γυναικεία χαμόγελα, αστραφτερές παρουσίες, αλλά και από προσωπογραφίες διάσημων γυναικών με ένα από τα αποφθέγματα της κάθε μίας, τέσσερις διακεκριμένες γυναίκες της Θεσσαλονίκης από διαφορετικούς χώρους, άνοιξαν την καρδιά τους για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Τον πολυσχιδή και πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας σήμερα παρουσίασαν η επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της MLS Innovation Inc, Βίκυ Ζαχαριάδου – Καματάκη, η επαγγελματίας αθλήτρια πετοσφαίρισης, Εύα Χαντάβα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εμβρυολογίας – Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Χατζημελετίου και η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος, Σίσσυ Χρηστίδου.

Τις κεντρικές ομιλήτριες παρουσίασε η οικοδέσποινα, Μερόπη Ορφανού. Την εκδήλωση πλαισίωσαν υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό αποφθέγματα μεγάλων γυναικών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γιώργος Ορφανός, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, λόγια αγάπης και σεβασμού αντρών για τις γυναίκες. Ο Γιώργος Ορφανός ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα τιμούμε όλοι μαζί την Γυναίκα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη μας. Στη πόλη μας. Στην αίθουσα αυτή ωδή για την γυναίκα. Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά που πράττουμε κατά τον κοινό νου αλλά με πολύ αγάπη και ποικίλα συναισθήματα.

Κυρίες μου! Φίλες και Φίλοι όλα όσα ειπώθηκαν απόψε  και πολλά πολλά άλλα που γράφτηκαν στη διάρκεια των αιώνων για τις γυναίκες εκφράζουν την απεριόριστη εκτίμηση όλων:

  • Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα.
  • Υπάρχουν δυο δυνάμεις στο κόσμο αυτό: η πένα και το σπαθί, με μεγάλη αντιπαλότητα και ανταγωνισμό μεταξύ τους. Υπάρχει μια τρίτη δύναμη που είναι η πιο δυνατή και από τις δυο, η γυναίκα.
  • Γυναίκα. Αυτή η λέξη από μόνη της μας κάνει άνδρες.
  • Μορφώνεις έναν άνδρα: μορφώνεις έναν άνδρα. Μορφώνεις μια γυναίκα: μορφώνεις μια γενιά.
  • Στη γυναίκα όλα είναι καρδιά, ακόμα και το κεφάλι.
  • Η ματιά των γυναικών εκφράζει ότι αποσιωπά η γλώσσα.
  • Μετά τις γυναίκες τα λουλούδια είναι ότι πιο όμορφο δημιούργησε ο θεός στον κόσμο.
  • Πριν από τα μάτια μου ήσουν φως

Πριν από τον Έρωτα έρωτας

Και όταν σε πήρε το φιλί

Γυναίκα

Σε όλες τις ομιλήτριες ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Σε όλες τις παρευρισκόμενες ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ!

Σε όλες τις γυναίκες εκ μέρους όλων των ανδρών ένα εκκωφαντικό ευχαριστώ!

Επιτρέψτε μου όμως να πω από αυτό το βήμα ένα ευχαριστώ από καρδιάς και από ψυχής στις κόρες μου Ηρώ και Γεωργία! Και ένα ξεχωριστό και μοναδικό ευχαριστώ στη σύζυγο και συνοδοιπόρο μου, Μερόπη!!!

Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε αυτή την εξέχουσα γιορτή μαζί μας σήμερα.

Του χρόνου στο Δημαρχείο της πόλης θα την γιορτάσουμε με όλες και όλους τους Θεσσαλονικείς! Στο μέλλον η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα είναι η μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης. Της κοσμοπολίτισσας Θεσσαλονίκης.

Το είπαμε. Θα το κάνουμε.

Καλό σας βράδυ».

 

#thessaloniki_is_the_future

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ