Solo Gelato: Όπως λέμε… γνήσιο χειροποίητο βραβευμένο παγωτό


Μια παροιμία λέει: “Η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη καταστρέφει”. Στο Solo Gelato η παροιμία, έμεινε απλά… παροιμία. Η πρώτη δημιούργησε, η δεύτερη συντήρησε και η τρίτη γενιά απογείωσε την επιχείρηση, κάνοντας το παγωτό του Χαλανδρίου διάσημο σε όλη την Ευρώπη.

Τρεις γενιές παγωτού. Γνήσιου παγωτού. Με τον Νίκο Χριστογεώργο στο τιμόνι μιας επιχείρησης που μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται.

Ο Νίκος και τα… παγωτά του
Αν κάτι αγαπά ο Νίκος Χριστογεώργος, ο ιδιοκτήτης του Solo Gelato στο Χαλάνδρι, είναι το παγωτό. Ίσως επειδή και οι πρώτες αναμνήσεις του έχουν γεύση παγωτού, όταν ως παιδί βοηθούσε στο καθάρισμα της παγωτομηχανής Frigo στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσαν ο πατέρας του και ο παππούς του στο κέντρο του Χαλανδρίου.


Η Πανευρωπαϊκή διάκριση
Όταν έχεις κερδίσει το βραβείο του καλύτερου παγωτού στην Ευρώπη, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού του Βερολίνου το 2012, ξέρεις σίγουρα πως η επιλογή της τελειότητας σε όσα συντελούν για να το δημιουργήσεις, είναι μονόδρομος.

Ο Νίκος και τα… μυστικά του
Ο Νίκος Χριστογεώργος δεν αρνείται να μοιραστεί κάποια από τα μυστικά της τέχνης του μαζί μας. «Πρώτο και βασικότερο, δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα μείγματα, χρώματα και σκόνες» αναφέρει και συμπληρώνει: «Για να σας εξηγήσω, η βανίλια μας δεν γίνεται από πάστα βανίλιας αλλά παίρνουμε τον ίδιο τον λωβό. Χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκα φρούτα αλλά και πιστοποιημένες πρώτες ύλες από την Ιταλία, όπως φιστίκι Σικελίας και φουντούκι από το Πιεμόντε».

Τι γεύση να δοκιμάσω;
Τι να πρωτοδιαλέξεις πέρα από τις κλασικές γεύσεις; Κρατήστε σημειώσεις:
Παγωτό με γεύση ακτινίδιου και μπανάνας (χωρίς ζάχαρη), παγωτό γιαούρτι – βατόμουρο, παγωτό μάνγκο σορμπέ (βραβευμένο ως το κορυφαίο στην Ευρώπη), παγωτό ρούμι – σταφίδες, παγωτό μασκαρπόνε με σύκο αλλά και το πατροπαράδο καϊμάκι με μαστίχα Χίου και σαλέπι συγκαταλέγονται στις πολλές επιλογές. Το Solo Gelato αγαπά και τον καφέ, το ρυζόγαλο και τις κρέμες, ενώ είναι ονομαστό και για τις τυρόπιτας του που γίνονται ανάρπαστες (δύσκολα θα τις βρείτε μετά το απόγευμα). Οι φίλοι του γλυκού ας δοκιμάσουν χωρίς τύψεις και τα μάφινς – είναι χωρίς ζάχαρη.


Artiganale όπως λέμε από το… μηδέν!
Εδώ η λέξη ‘Artiganale’ που θα δεις να αναγράφεται σε πολλές Gelateria, υπακούει στο πραγματικό της νόημα, μιας και σημαίνει ότι “το παγωτό γίνεται από το μηδέν”. “Η λέξη αυτή, στην περίπτωση του Solo Gelato, δεν είναι τυχαία, όπως θα τη δεις σε πολλές ταμπέλες εκεί έξω. Τα κατασκευάζω όλα εγώ. Κάνω παγωτό από το μηδέν. Έχω φρέσκιες φράουλες, τις απλώνω στον πάγκο, τις καθαρίζω και στη συνέχεια φτιάχνω το παγωτό. Αντίστοιχα με το σύκο, το πεπόνι, τον ανανά, το ρόδι και όποιο άλλο φρέσκο φρούτο βρίσκω στους πάγκους της λαϊκής. Πάντα δουλεύουμε με φρούτα εποχής και αυτό είναι που ενθουσιάζει τον κόσμο”.

Η βράβευση από τα Best Greek Food Awards™ για τις κορυφαίες gelateria της Αττικής
Οι βραβεύσεις για το Solo Gelato συνεχίζονται. Πριν λίγες ημέρες, ήρθε άλλη μια επιβράβευση από τον θεσμό των Best Greek Food Awards™, όπου το Solo Gelato βραβεύτηκε στις 10 κορυφαίες gelateria της Αττικής με γνήσιο χειροποίητο παγωτό. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Μαζί με τις βραβεύσεις και νέα καταστήματα
Το Solo Gelato εκτός από το Χαλάνδρι, μπορείς πλέον να το βρεις και στην Γλυφάδα, την Σαντορίνη την Ρόδο και την Κέρκυρα, ενώ ήδη υπάρχουν στα σκαριά και άλλες περιοχές που θα γεμίσουν με το υπέροχο γνήσιο χειροποίητο παγωτό Solo Gelato!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Χαλάνδρι Αττικής
Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 44, 152 32
Τηλ.: 210 68 13 622
Delivery: ΟΧΙ
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Σάββατο: 09:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.
Κατηγορία βράβευσης 2018: Top 10 GELATERIA
Facebook page: Solo Gelato gelateria


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ