Μαρόν: Ένα από τα κορυφαία ζαχαροπλαστεία της Αττικής που έχει δημιουργήσει τον δικό του… γλυκό μύθο! [photos]


Αν σε λένε Γλύκο στο επώνυμο, η μοίρα σου από την ημέρα γέννησής σου είναι προδιαγεγραμμένη για το τι επάγγελμα θα ακολουθήσεις αλλά και για την σίγουρη επιτυχία που θα έχεις! 36 χρόνια πριν, τα αδέρφια Γιάννης και Κώστας Γλύκος στήνουν το Μαρόν επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής.

Χρόνο με τον χρόνο, η φήμη τους εξαπλώνεται σε όλα τα δυτικά προάστια της Αττικής, ενώ πλέον, το ζαχαροπλαστείο Μαρόν είναι διάσημο απ’ άκρη σ’ άκρη στην Αττική για τη μοναδική και κορυφαία ποικιλία γλυκών που διαθέτει!

Οικογενειακή υπόθεση
Ο Γιάννης και ο Κώστας Γλύκος έφυγαν από την Καστανιώτισσα της βόρειας Εύβοιας, αρχικά για την Αιδηψό και στη συνέχεια για την Αθήνα, όπου εργάστηκαν και οι δύο σε ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ενώ λίγο αργότερα η επιθυμία για τη δημιουργία του δικού τους ζαχαροπλαστείου τους ένωσε και επιχειρηματικά. Έτσι, το 1982 έδωσαν σάρκα και οστά στο όραμά τους με τη δημιουργία του Mαρόν, και γρήγορα καταξιώθηκαν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο του βιοτεχνικού γλυκού.

Στα πλαίσια του οικογενειακού προφίλ που έδωσαν εξ αρχής στην επιχείρηση, σύντομα μπήκαν δυναμικά και οι σύζυγοί τους. Έτσι, σήμερα, οι κυρίες Μαρία (σύζυγος του Γιάννη) και Γρηγορία (σύζυγος του Κώστα) αποτελούν την «εικόνα» του Μαρόν, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στις σχέσεις με το προσωπικό όσο και στην επικοινωνία με τους πελάτες.

Έμφαση στην ποιότητα
Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του Mαρόν οι ιδιοκτήτες έβαλαν ψηλά τον πήχη. Έδωσαν έμφαση στην άριστη ποιότητα των δημιουργιών τους, επέλεξαν τα καλύτερα προϊόντα, διάλεξαν πρώτες ύλες με μόνο γνώμονα την ποιότητα και ακολούθησαν σωστές τεχνικές παρασκευής. Έτσι, σήμερα, 36 χρόνια μετά, φροντίζουν με την ίδια έγνοια και συνέπεια την επιλογή των Α’ υλών, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο εποχιακά προϊόντα, φρέσκα συστατικά αλλά και παραδοσιακές Α’ ύλες ζαχαροπλαστικής. Όσο για το αποτέλεσμα; Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την σταθερή πορεία του καταστήματος στο χρόνο και από τη μεγάλη αποδοχή που έχει βρει τόσο από τους κατοίκους των δυτικών προαστίων όσο και από κάθε γωνιάς της Αθήνας, αφού πολλοί δε διστάζουν να φτάσουν στο Ίλιον προκειμένου να βρουν αγνές και ποιοτικές γεύσεις.

Εκτός από τα προϊόντα ζαχαροπλαστείου, το Μαρόν δραστηριοποιείται και στον τομέα του catering αναλαμβάνοντας πλήρως παντός τύπου εκδηλώσεις, όπου προσφέρει, εκτός από μοναδικές γεύσεις, και άψογες υπηρεσίες. Τέλος, όπως κάθε κλασικό ζαχαροπλαστείο που… σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από βουτήματα, ποιοτικό παγωτό το οποίο παράγεται καθημερινά και μια μεγάλη γκάμα από ξηρούς καρπούς και ποτά.

Ένα «ιδανικό» εργαστήριο
Η παρασκευή τόσο πολλών κωδικών και μάλιστα με παραδοσιακές τεχνικές και αγνές Α’ ύλες δε θα ήταν δυνατή χωρίς την ύπαρξη και των κατάλληλων ανθρώπων στο εργαστήριο. Με προσωπικό άρτια καταρτισμένο που αποτελείται από τεχνίτες με εμπειρία και την απαραίτητη δημιουργική διάθεση, το άριστα εξοπλισμένο εργαστήριο του Mαρόν θυμίζει κανονικό μελίσσι! Με επικεφαλής το μάστορα κ. Αντώνη Τσιχλάκη και με τη συνεχή παρουσία του κ. Κώστα Γλύκου, οι 17 συνολικά υπάλληλοι με υπευθυνότητα και πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές υγιεινής HACCP φροντίζουν για την τελειότητα των δημιουργιών. Το εργαστήριο του Mαρόν έχει συνολικό εμβαδόν 200 τ.μ. και είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Παράδοση και καινοτομία…
Όπως είναι λογικό, ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία 30 χρόνων, δε θα μπορούσε να μη διαθέτει τους παραδοσιακούς γλυκούς… κωδικούς όπως τα σιροπιαστά ή τις χαρακτηριστικές ελληνικές δημιουργίες όπως τις πάστες «ποντικάκι» και τους «μπαμπάδες». Έτσι, άλλωστε, το Μαρόν καθιερώθηκε στη συνείδηση των καταναλωτών. Από την άλλη, καθώς οι μόδες αλλάζουν και οι περισσότεροι αναζητούν πιο μοντέρνα γλυκά και γεύσεις, στην γκάμα του ζαχαροπλαστείου υπάρχουν όλες οι σύγχρονες προτάσεις από παραδοσιακή σοκολατόπιτα μέχρι cupcakes!

Σχετικά με αυτό, ο κ. Γλύκος υποστηρίζει ότι «το επίπεδο της ζαχαροπλαστικής έχει ανέβει αρκετά στην Ελλάδα και πλέον πρέπει να παρακολουθείς τις εξελίξεις στενά. Έτσι, παρότι προσωπικά, είμαι υπέρ των παραδοσιακών προϊόντων δε μπορώ να μην επενδύσω στις νέες τάσεις. Είναι απαραίτητο το… πάντρεμα παράδοσης και καινοτομίας αν θέλεις να προσελκύσεις κόσμο».

Στα ίδια πλαίσια, του εκσυγχρονισμού, το Μαρόν διαθέτει ιστοσελίδα από την οποία ενημερώνει τους πελάτες του για τα σταθερά, τα εποχιακά προϊόντα αλλά και για τις διάφορες προσφορές δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να κάνουν online παραγγελίες. Τέλος, το Μαρόν διαθέτει τη δική του σελίδα και στο facebook ολοκληρώνοντας το σύγχρονο προφίλ του.

Η βράβευση – επιβράβευση 36 σκληρών ετών ήρθε πριν λίγο καιρό
Το Μαρόν βραβεύτηκε πρόσφατα από τα Best Greek Food Awards™, ως ένα από τα κορυφαία ζαχαροπλαστεία της Αττικής για το 2018, για την ποιότητα και σταθερότητα στα προϊόντα του, αλλά και τα θετικά σχόλια και κριτικές των εκατοντάδων ευχαριστημένων σταθερών πελατών του. Ένα βραβείο που δέχτηκαν με μεγάλη χαρά οι ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου, που αποδεικνύει ότι όταν έχεις σταθερές αξίες και ιδανικά, στο πέρασμα του χρόνου αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου.

Το Μαρόν θα το βρείτε:

Περιοχή: Ίλιον Αττικής
Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 123, 131 23
Τηλ.: 210 50 21 427
Delivery: ΟΧΙ
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Σάββατο: 08:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.
Κυριακή: 09:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.
Κατηγορία βράβευσης 2018: Top 20 GELLATERIA


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ