Κακοκαιρία: Έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα – Εγκλωβισμένα οχήματα προς Δομοκό


Κακοκαιρία: Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Φθιώτιδας –Διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού – Πολύ χιόνι και προς το Καρπενήσι – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Τρίτης (12/03/2019) στα ορεινά της Φθιώτιδας, προκαλώντας ήδη τα πρώτα προβλήματα και εγκλωβισμούς οχημάτων.

Τα περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, εντοπίζονται στο γνωστό «16» της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρδίτσας, όπου εξαιτίας του χιονιού «δίπλωσε» φορτηγό. Ήδη δόθηκε απαγορευτικό για όλα τα οχήματα μέχρι να καθαριστεί πλήρως το οδόστρωμα από τα πέντε μηχανήματα που ήδη έχεουν βγει στον δρόμο. Ακόμη, απεγκλωβιστούν δέκα περίπου οχήματα που «κόλλησαν» στο σημείο. Η κυκλοφορία θα γίνεται μόνο για Ι.Χ. που φέρουν αλυσίδες, ενώ θα παραμείνει το απαγορευτικό για τα βαρέα οχήματα.

Από τις 20:30 επικρατεί έντονη χιονόπτωση από το 56,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι με τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται επι ποδός ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας βρίσκονται στο σημείο μαζί με τα τοπικά εκχιονιστικά, ενώ συνδράμουν ήδη τρία ακόμη μηχανήματα της Περιφέρειας.

Ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα ευτυχώς στο κομμάτι των υδάτων του Σπερχειού ποταμού. Τα νερά φαίνεται ότι προέρχονται από την έντονη βροχόπτωση και δεν υπάρχει ποσότητα από τις ορεινές πηγές. Το γεγονός μάλιστα ότι το χιόνι ξεκίνησε κάτω από τα 1.000 υψόμετρο και αναμένεται να επεκταθεί ακόμη πιο χαμηλά, δεν δημιουργεί φόβους να κατεβεί απότομα πολύ νερό στις εκβολές. Ωστόσο, η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή και ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα δοθούν οδηγίες.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13/03/2019), ενώ μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ηρεμήσει και οι πολλοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ