Ο κανόνας μια μαμάς -“Όταν έρχονται παιδιά στο σπίτι αφήνουν τα κινητά στην είσοδο”

H Glennon Doyle είναι μια μητέρα που προβληματίζεται πολύ με τη χρήση του κινητού από τα παιδιά της. Αποφάσισε λοιπόν να δράσει προκειμένου να περιορίσει τη χρήση τους όχι μόνο όταν τα παιδιά ακολουθούν το καθημερινό τους πρόγραμμα, αλλά και όταν συναντιούνται με τους φίλους τους.

Έτσι, έχει θέσει έναν πρωτότυπο κανόνα για τους φίλους που έρχονται στο σπίτι για να περάσουν χρόνο με τα παιδιά της και αυτός είναι η απαγόρευση κινητών. «Όποιος έρχεται στο σπίτι μας αφήνει το κινητό στην είσοδο» δηλώνει.

Η Glennon Doyle κοινοποίησε την απόφασή της στο instagram δηλώνοντας μάλιστα πως τα παιδιά της δεν είχαν αρνητικές αντιδράσεις με τον συγκεκριμένο κανόνα.

Αγαπώ πάρα πολύ τα παιδιά μου, όπως και τους φίλους τους γράφει στο Instagram. Η αγάπη μου αυτή με κάνει να θέλω όταν είναι μαζί να μιλούν ο ένας στον άλλον και όχι να απομονώνονται μπροστά από μια οθόνη. Έτσι αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου ότι θα ήταν καλό τα παιδιά να αφήνουν τα κινητά τους στην είσοδο. Είναι λογικό στην αρχή τα παιδιά να ξαφνιάζονται, όμως στη συνέχεια παρατηρώ ότι νιώθουν ανακούφιση κα τελικά περνάνε καλύτερα. Χορεύουν, μαγειρεύουν γελούν, επικοινωνούν και γενικά κάνουν όλα αυτά που κάνουν τα παιδιά σε μια παρέα χωρίς να τους αποσπά την προσοχή μια ηλεκτρονική συσκευή. Το βασικότερο είναι ότι θυμούνται ότι είναι με τους φίλους τους και δεν χρειάζεται να βρίσκονται πουθενά αλλού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ