Κηδεία Θανάση Γιαννακόπουλου: Λόγια καρδιάς από Ιτούδη, Πασκουάλ και Μποντίρογκα – video

Με λόγια καρδιάς αποχαιρέτησαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο, εμβληματικές προσωπικότητες του μπασκετικού Παναθηναϊκού, όπως ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και ο Ντέγιαν Μποντίρογκα και ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι.

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε έναν από τους κορυφαίους παράγοντες της ιστορίας του και μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ έδωσαν το «παρών» από όλο τον κόσμο, για το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Ανάμεσά τους, ο Δημήτρης Ιτούδης, που έκανε λόγο για προσωπική ανάγκη να βρεθεί στην Αθήνα έστω και με ταξίδι αυθημερόν από τη Ρωσία, αλλά και οι Τσάβι Πασκουάλ, Ντέγιαν Μποντίρογκα και Ιμπραΐμ Κουτλουάι.Οι δηλώσεις Πασκουάλ

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Με εντυπωσίασε όταν τον γνώρισα, γιατί είχα ακούσει πολλά πράγματα για εκείνον πριν έρθω, αλλά όταν τον γνώρισα κατάλαβα ότι όλα ήταν αλήθεια. Το πάθος του για το μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό, τι έκανε όλη του την ζωή γι’ αυτή την ομάδα, οπότε αμέσως καταλαβαίνεις την ιστορία μιας ομάδας. Τον αγαπούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πολύ και ήταν πάντα ευγενικός όταν με συναντούσε. Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα. Αμέσως μόλις άκουσα αυτά τα άσχημα νέα, μίλησα με τους βοηθούς μου να μάθω την ημέρα και αποφάσισα να έρθω».Οι δηλώσεις Ιτούδη

«Nα εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και στην ευρύτερη οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έφυγε ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν αυθεντικός, αληθινός και το δείχνει η αγάπη του κόσμου αυτό. Δεν ξέρω αν ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Δυστυχώς, έφυγαν όλα τα αδέρφια σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχουν οι εγγυήσεις ότι η νέα γενιά θα συνεχίσει αυτή η δουλειά.

Εκτός του ανθρώπινου μέρους, που είναι το πιο σημαντικό, έχουμε να κάνουμε με ευεργέτες του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα είδαμε ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, οι οποίοι ήρθαν για να τιμήσουν τον κύριο Θανάση. Να είναι το έναυσμα για τις νέες γενιές να συνεχίσουν να αγαπούν έτσι την ομάδα τους, αλλά να μην έχουμε έκτροπα.

Όπου και να ήμουν θα ερχόμουν, ήταν ανάγκη προσωπική να είμαι εδώ».Οι δηλώσεις Μποντίρογκα

«Τα συλλυπητήρια μου σε όλη την οικογένεια, είναι μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό, για το ελληνικό μπάσκετ και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος, που έδωσε πολλά στον Παναθηναϊκό, μαζί με τα αδέλφια του, την οικογένεια του. Έχει παράλληλα ξεχωριστή θέση στην δική μου καρδιά και στην οικογένεια μου. Ήταν ένας σπουδαίος άνδρας, με σπουδαία καρδιά.

Είναι μεγάλη απώλεια πρέπει πάντα να τον θυμούνται, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι το τέλος μιας εποχής. Η οικογένεια δίνει ακόμα πολλά στην ομάδα και ο Παναθηναϊκό και πάντα θα είναι δυνατός και σίγουρα όλοι θα συνεχίσουν να βοηθούν. Έχω πολλές αναμνήσεις, ειδικά στο Final 4 της Θεσσαλονίκης, της Μπολόνια, αλλά πάντα θα θυμάμαι ένα παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, είχε μπει πριν το παιχνίδι στο νοσοκομείο, γιατί ζούσε κάθε παιχνίδι με τόσο πάθος και το μετέδιδε αυτό σε όλους τους παίκτες , αυτή την ενέργεια, αυτό το πάθος, ήταν φανταστικό που τον γνώρισα και πάντα θα τον θυμάμαι».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ