Η παγωμένη λίμνη Μίσιγκαν σε κομμάτια είναι ένα μαγευτικό θέαμα! (pics)


Η παγωμένη Λίμνη Μίσιγκαν σε κομμάτια είναι ένα μαγευτικό θέαμα που μπορεί εμείς να μην το βλέπουμε από κοντά, μπορούμε ωστόσο να δούμε τις φωτογραφίες, οι οποίες είναι τόσο όμορφες που θα ορκιζόμασταν ότι είναι αποτέλεσμα κάποιας επεξεργασίας, μόνο που είναι πέρα για πέρα αληθινές

Οι θερμοκρασίες στο Σικάγο φτάνουν τον Χειμώνα τους -30 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η Λίμνη Μίσιγκαν να παγώνει κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτών των μηνών. Μετά όμως έρχεται η Άνοιξη, οι πάγοι αρχίζουν να σπάνε και να λιώνουν, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αυτά τα κομμάτια που φαίνονται σαν να βγήκαν από κάποια σκηνή του «Game of Thrones» ή του «Frozen».

Ωστόσο, όσο και εάν οι κάτοικοι θέλουν να φωτογραφίσουν αυτό το μαγευτικό φαινόμενο, η Αμερικανική Ακτοφυλακή τους προειδοποιεί ότι θα πρέπει να βλέπουν τον πάγο μόνο από μακριά, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να στέκονται ή να περπατούν στην επιφάνεια της λίμνης.

«Κανένας πάγος δεν είναι ασφαλής πάγος, ειδικά αυτή την περίοδο του χρόνου», ανέφερε στο MLive, ο Grant Heffner, ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Σημειώνεται ότι η Λίμνη Μίσιγκαν αποτελεί την 3η σε μέγεθος λίμνη απ’ τις 5 Μεγάλες Λίμνες της Βορείου Αμερικής. Γύρω από τις ακτές της λίμνης ζουν περίπου 12 εκατομμύρια άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων στο Σικάγο, ενώ αυτή αποτελεί πόρο ψυχαγωγίας, μεταφορών και αλιείας. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ακόμη ότι η λίμνη Μίσιγκαν έχει σχεδόν το μισό μέγεθος από αυτό της Ελλάδας.

Οι φωτογραφίες είναι μαγευτικές και όσοι τις είδαν έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αυτό το απόκοσμο θέαμα της φύσης ότι είναι μοναδικό, εντυπωσιακό και βγαλμένο από κάποιο μυθικό μέρος. Είναι όμως αληθινό και σε αφήνουμε να το απολαύσεις έστω και από μακριά!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ