«Πάγος» από αξιωματούχο της ευρωζώνης στην εκταμίευση του 1 δισ.


«Δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμη οι προϋποθέσεις», για την εκταμίευση, λέει γνώστης των διαβουλεύσεων – Σκέψεις για συγχώνευσή της με τη δόση του Ιουνίου.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών για την εκταμίευση της δόσης από τα κέρδη που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα «συνεχίζονται», καθώς παραμένουν «ανοιχτά» κάποια σημεία που αφορούν κυρίως τα επιχειρηματικά δάνεια, ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης περιμένουν την αξιολόγηση για το νομοσχέδιο περί προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της επόμενης Παρασκευής, 5ης Απριλίου, που θα γίνει στο Βουκουρέστι.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης είπε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

Δεδομένου ότι για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι, αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ