Νέες απειλές Τραμπ – “Θα κλείσω τα σύνορα με το μεξικό”


Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου σήμερα ότι θα κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο κατηγορεί ότι δεν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το Μεξικό δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να βοηθήσει να σταματήσει η εισροή παράνομων μεταναστών προς τη χώρα μας. Είναι όλο λόγια και καθόλου πράξεις», κατήγγειλε ο Τραμπ εν μέσω μιας σειράς πρωινών τουίτ για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

«Το ίδιο, η Ονδούρα, η Γουατεμάλα και το Σαλβαδόρ έπαιρναν τα χρήματά μας για χρόνια και δεν κάνουν τίποτα. Οι Δημοκρατικοί δεν νοιάζονται, τόσο ΚΑΚΟΙ [είναι οι] νόμοι» συνέχισε στο ίδιο μήνυμα, για να καταλήξει «Μπορεί να κλείσω τα νότια σύνορα!».

Πλήγμα από το shutdown

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε απειλήσει ήδη τον Δεκέμβριο, κατά την έναρξη του πιο μεγάλου σε διάρκεια “shutdown” (μερική αναστολή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης) στην ιστορία των ΗΠΑ, ότι θα έκλεινε τα σύνορα αν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν δέχονταν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του πολυπόθητου τείχους του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε «κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης», στις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να παρακάμψει το μπλοκάρισμα στο Κογκρέσο και να αποδεσμεύσει κεφάλαια απαραίτητα για την κατασκευή του τείχους, που αποτελεί τη μεγάλη προεκλογική υπόσχεση της εκστρατείας του το 2016.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Δημοκρατικών αλλά και ορισμένων Ρεπουμπλικανών που είδαν σε αυτήν ένα σοβαρό πλήγμα στις αρμοδιότητες του Κογκρέσου, το οποίο κανονικά είναι υπεύθυνο για την έγκριση της κατανομής των δημοσίων χρημάτων.Έτοιμος για… χάρη στον Τζάσι Σμόλετ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εξάλλου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να τερματιστούν οι διώξεις σε βάρος του ηθοποιού Τζάσι Σμόλετ, ο οποίος κατηγορείται ότι επινόησε μια ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση σε βάρος του.

«Το FBI και το DOJ [υπουργείο Δικαιοσύνης] θα εξετάσουν την εξωφρενική υπόθεση του Τζάσι Σμόλετ στο Σικάγο», έγραψε σε ένα τουίτ ο Τραμπ. «Είναι ντροπή για τη χώρα μας!»

Η δικαιοσύνη της πολιτείας του Ιλινόι απέσυρε προχθές Τρίτη όλες τις κατηγορίες σε βάρος του μαύρου και ανοικτά ομοφυλόφιλου 36χρονου ηθοποιού, που διωκόταν για κατάθεση ψεύτικης αγωγής για ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση την οποία, όπως υποστήριξε, είχε δεχθεί στις 29 Ιανουαρίου.

Η απόφαση, που προκάλεσε γενική έκπληξη, καταγγέλθηκε από τις αρχές της πόλης και αναθέρμανε τις επικρίσεις εναντίον του αμερικανικού δικαστικού συστήματος, το οποίο κατηγορείται ότι ευνοεί τους ισχυρούς και δίνει πολλές εξουσίες στους εισαγγελείς.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν «σοκαρισμένοι» από τον τερματισμό των διώξεων σε βάρος του Σμόλετ και ο δήμαρχος του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ, έκανε λόγο για δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων.

Η αστυνομία του Σικάγο κατέληξε γρήγορα στο συμπέρασμα ότι ο ήρωας της σειράς “Empire” σκηνοθέτησε την επίθεση σε βάρος του προκειμένου να προωθήσει τη σταδιοδρομία του. Ο ηθοποιός κατηγόρησε εκείνους που του επιτέθηκαν ότι είχαν φωνάξει το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ «Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» (“Make America Great Again” – MAGA).

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ