Πώς να φορέσεις σωστά το navy, το πιο ανοιξιάτικο κοστούμι απ’ όλα


Το ναυτικό στυλ είναι μια από τις διαχρονικές τάσεις στο χώρο της μόδας, που αποτελεί σταθερή αξία και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το serious-casual, καθιστώντας το ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Από την άλλη, το κοστούμι είναι το πιο κλασικό επίσημο αντρικό ένδυμα. Εκείνο που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για ένα επαγγελματικό meeting ή μια συνέντευξη για δουλειά, είτε για το γάμο του καλύτερού σου φίλου.

Όταν λοιπόν «παντρέψεις» το πρώτο με το δεύτερο εγένετο το navy κοστούμι. Το πιο ανοιξιάτικο και πάντα στη μόδα κοστούμι, που πρέπει να κρέμεται σε κάθε αντρική ντουλάπα.

 

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να φορέσεις σωστά το πιο ανοιξιάτικο κοστούμι όλων και να απογειώσεις την εμφάνισή σου.

Το χρώμα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το navy blue, ελληνιστί το μπλε του ναυτικού είναι το χρώμα που περιλαμβάνει όλες τις σκούρες μπλε αποχρώσεις. Εκείνες που παραπέμπουν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αλλά κι εκείνες που είναι λιγάκι πιο έντονες, όπως το μπλε του κοβαλτίου.

Πηγαίνει στους πάντες -μελαχρινούς, καστανούς, ξανθούς- και ταιριάζει με όλα σχεδόν τα υπόλοιπα χρώματα και ιδανικά με το λευκό, το ροζ, τα παστέλ και φυσικά οποιονδήποτε άλλο τόνο του μπλε.

 

Τρεις τρόποι για να το απογειώσεις

Ο επίσημος

Μπορεί όταν ακούς τη λέξη επίσημο ένδυμα, το μυαλό σου να πηγαίνει απευθείας στο μαύρο σμόκιν, ωστόσο υπάρχει και το ξαδερφάκι του, το navy κοστούμι, που είναι πολύ πιο ευέλικτο, όχι τόσο αυστηρό και σίγουρα πιο μοντέρνο και ξεχωριστό, λόγω χρώματος.

Τι να προσέξεις: Να δώσεις μεγάλη σημασία στο ύφασμα. Οι επίσημες περιστάσεις απαιτούν και επίσημα υφάσματα. Προτίμησε ένα navy κοστούμι φτιαγμένο από το λεγόμενο «cool wool», είδος μαλλιού που διαθέτει τη μαγική σχεδόν ιδιότητα να διατηρεί αυτόν που το φορά ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ή από βελούδο, ενώ αν πρόκειται για ένα πρωινό επίσημο event επένδυσε σε ένα κοστούμι που να είναι κατασκευασμένο από 100% βαμβάκι.

Ο εργασιακός

Την ώρα που όλοι οι συνάδελφοί σου κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα φορέσει καλύτερα -ή χειρότερα- το γκρι / ανθρακί κοστούμι, εσύ κάνεις τη διαφορά και ξεχωρίζεις από τον σωρό με ένα navy κοστούμι.

Τι να προσέξεις: Πρώτον, να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση. Εκείνη δηλαδή που δένει αρμονικά με τον εργασιακό σου χώρο. Για παράδειγμα, καλύτερα να αποφύγεις ένα navy κοστούμι στην απόχρωση του μπλε του κοβαλτίου, λόγω της έντασης του χρώματος και να προτιμήσεις ένα στις κλασικές σκούρες μπλε αποχρώσεις.

Δεύτερον, να διαλέξεις ένα από «cool wool» ύφασμα ή από 100% βαμβάκι, το οποίο είτε να είναι δίκουμπο -μόνο το πρώτο κουμπί θα κουμπώσεις- είτε με μονόκουμπο.

 

Ο casual

Αν αγαπάς το smart casual look, τότε ένα navy κοστούμι πρέπει να υπάρχει όπως και δήποτε στη γκαρνταρόμπα σου. Είναι το μοναδικό του είδους που μπορεί να φέρει εις πέρας με αξιοπρέπεια την πιο cool επίσημη ανεπίσημη τάση μόδας.

Τι να προσέξεις: Αν είσαι αδύνατος ή κανονικός αγόρασε ένα δίκουμπο ή τρίκουμπο μονόπετο κοστούμι. Αν πάλι έχεις κάποια περιττά κιλά, καλύτερα να προτιμήσεις ένα μονόκουμπο.

Όσον αφορά στους συνδυασμούς που θα κάνεις, γνώμη μας είναι να το αναδείξεις με ένα μάο πουκάμισο σε λευκό ή θαλασσί ή με ένα λευκό t-shirt και να το ολοκληρώσεις με ένα σουέτ ζευγάρι loafers ή δερμάτινα sneakers.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ