Tα 10 πιο βρόμικα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε ένα γυμναστήριο!


Όσο και αν υποστηρίζουν στα γυμναστήρια πως τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, η αλήθεια είναι πως σε αυτά υπάρχουν μερικά από τα πιο βρόμικα πράγματα που μπορεί κάποιος να συναντήσει.

Από την ιδρωμένη τσάντα γυμναστικής μέχρι το στρώμα που χρησιμοποιείτε για τις ασκήσεις yoga, αλλά και τα βαράκια που σηκώνετε για να γυμνάσετε τα χέρια σας.

Κάποιοι από τους θαμώνες του γυμναστηρίου που πηγαίνετε μπορούν να αποδειχθούν ιδιαιτέρως… απρόσεκτοι, αφήνοντας τον ιδρώτα τους πάνω στα όργανα που θα χρησιμοποιήσετε εσείς στην συνέχεια. Άλλωστε είναι αφελές να θεωρείτε πως το προσωπικό του γυμναστηρίου θα καθαρίσει κάθε επιφάνεια μέσα στις αίθουσες.

Θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο πως εσείς οι ίδιοι θα το κάνετε πριν και μετά την χρήση των οργάνων και των αντικειμένων της προπόνησης για να αποφύγετε εκτός από τα καφριλίκια κάποιων και τα μικρόβια.

Σύμφωνα με μελέτες ο εξοπλισμός που υπάρχει στα γυμναστήρια είναι συχνά η κύρια αιτία μετάδοσης διαφόρων ιών. Προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο θα πρέπει πάντοτε να φοράτε σαγιονάρες στα αποδυτήρια και τα ντους, να φέρνετε μαζί σας το δικό σας μπουκάλι νερού, να μην πίνετε ποτέ από τους ψύκτες που υπάρχουν εκεί γύρω και να σκουπίζετε καλά τον εξοπλισμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθεί η λίστα με τα πιο βρώμικα πράγματα μέσα σε ένα γυμναστήριο:
1.H πισίνα
Οι δημόσιες πισίνες είναι συχνά γεμάτες με επικίνδυνες χημικές ουσίες, ούρα και διάφορα βακτήρια που προέρχονται από άτομα που μπαίνουν σε αυτές δίχως πρώτα να έχουν κάνει ντους.

2.Στρώματα προπόνησης
Τα στρώματα αυτά που χρησιμοποιείτε συχνά για ασκήσεις yoga και όχι μόνο, αποτελούν εστίες μικροβίων καθώς σπάνια γνωρίζετε ποιος έχει ξαπλώσει πάνω τους πριν από εσάς. Πολλές φορές προκαλούν μολύνσεις που σχετίζονται με το δέρμα, αλλά και εμφάνιση λοιμώξεων.

3.Ψύκτες
Αρκετοί άνθρωποι είναι απρόσεκτοι και φτύνουν μέσα στους ψύκτες που βρίσκονται στο γυμναστήριο με σκοπό να δροσίζονται οι πελάτες. Συχνό είναι το φαινόμενο αν πιείτε από τον ψύκτη να καταλήξετε με κάποια μόλυνση καθώς ο τελευταίος πριν από εσάς ακούμπησε με το στόμα την άκρη της βρύσης. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο απλά φέρτε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό από το σπίτι.

4.Αποδυτήρια και ντους
Oι χώροι αυτοί είναι συχνά γεμάτοι βακτήρια για τον λόγο αυτό θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε σαγιονάρες μέσα σε αυτούς. Τip: Στρώστε μια πετσέτα στο έδαφος και πατήστε πάνω της την ώρα που αλλάζετε ώστε να αποφύγετε την επαφή των ποδιών με το πάτωμα.

5.Εξοπλισμός προπόνησης
Πολλά γυμναστήρια δίνουν την δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού για διαφορετικές δραστηριότητες- μπάλες μπάσκετ, ρακέτες τένις, γάντια του μποξ, κ.α. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αν κάνετε σπορ σε γυμναστήριο είναι εύκολο να κωλύσετε κάποιο μικρόβιο.

6.Οργανα γυμναστικής
Έχει συμβεί να ανέβετε στον διάδρομο τρεξίματος και να διαπιστώσετε πως ακουμπάτε τα χέρια σας στις λαβές που είναι γεμάτες ιδρώτα από τον προηγούμενο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κίνδυνος εξάπλωσης ιών και μικροβίων είναι αρκετά υψηλός ενώ έρευνες έχουν δείξει πως τα μικρόβια αυτά μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τους αισθητήρες που παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό και άλλα στατιστικά του εκάστοτε χρήστη.

7.Μοχλοί αλλαγής βάρους
Οι περισσότεροι άνθρωποι σε ένα γυμναστήριο καθαρίζουν τα καθίσματα στα όργανα γυμναστικής και τις διάφορες επιφάνειες, ωστόσο συνήθως ξεχνούν τους μοχλούς βάρους που σχεδόν όλοι αγγίζουν προκειμένου να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν βάρος ανάλογα με το πρόγραμμα που ακολουθούν.

8.Βαράκια
Τα βαράκια έχουν 362 φορές περισσότερα βακτήρια από την λεκάνη μιας τουαλέτας όπως έχουν δείξει έρευνες και συνεπώς είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα μέσα σε ένα γυμναστήριο.

9. Ο σάκος της γυμναστικής
Συνήθως τον τοποθετείτε στα αποδυτήρια ή στο πάτωμα σε κάποια από τις αίθουσες του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα τα βακτήρια να «εισβάλουν» μέσα σε αυτόν.

10. Συσκευές σαπουνιού
Θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά πριν χρησιμοποιήσετε τις συσκευές σαπουνιού που υπάρχουν στα αποδυτήρια. Μήπως το άτομο που τις ξαναγέμισε είχε πριν από λίγο καθαρίσει τις τουαλέτες; Tip: Φέρτε από το σπίτι το δικό σας υγρό καθαριστικό ή ένα σαπούνι χειρός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ