Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου έχει ρεμπέτικες νότες, νέες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις


Δέκα προτάσεις που θα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου.

Η μουσική παραμένει στο… mute για τουλάχιστον ακόμα μια εβδομάδα, λόγω των μέτρων για την μετάλλαξη «Όμικρον». Για το λόγο αυτό δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα απολαύσουμε τη μουσική παράσταση του Γιώργου Νταλάρα με αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια αυτό το Σάββατο (15/01) στο Christmas Theater.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε επίσης ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, νέες ταινίες στις σκοτεινές αίθουσες και θα επισκεφτούμε εκθέσεις για να θαυμάσουμε τα έργα αξιόλογων καλλιτεχνών.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου

Γιώργος Νταλάρας – Ρεμπέτικο με ωραία παρέα, Christmas Thater

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater για να μας ταξιδέψει στο Ρεμπέτικο, έχοντας στο πλευρό του ωραία παρέα ταλαντούχων τραγουδοποιών, ερμηνευτών και μουσικών που αγαπάει και θαυμάζει.

Ο Γιώργος Νταλάρας
Ο Γιώργος Νταλάρας

«Το ρεμπέτικο είναι το πιο επαναστατικό και το πιο ζωντανό είδος της μουσικής μας. Θεωρώ ότι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα γίνει μουσειακό ή γραφικό. Θα συγκινεί και θα εμπνέει πάντα, τους πιο αξιόλογους, ταλαντούχους κι ευαίσθητους ανθρώπους κάθε γενιάς. Τους μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές, που στην ουσία είναι η μεγάλη ελπίδα του ελληνικού τραγουδιού. Κάθε φορά που καταπιάνομαι με αυτό το τραγούδι, όσο βαθιά κι αν είναι ριζωμένο μέσα μου μουσικά, ανακαλύπτω ακόμη άγνωστα πράγματα, στους μουσικούς δρόμους, στις ερμηνείες, στον δυναμισμό και στην ιδιαιτερότητα με την οποία οι στίχοι αποτυπώνουν συναισθήματα και γεγονότα, συμβάλλοντας αποφασιστικά σε αυτήν την τοιχογραφία της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης και του ήθους του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού», έχει δηλώσει ο Γιώργος Νταλάρας.

Μαζί του οι: Γιάννης Διονυσίου, Βαγγέλης Κορακάκης, Ασπασία Στρατηγού, Κατερίνα Παπαδοπούλου.

8 Γυναίκες, Θέατρο Αλίκη

«8 γυναίκες», το διάσημο θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με ένα ισχυρό θίασο γυναικών.

Η δράση εκτυλίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό και ο συγγραφέας συνδυάζει με αριστοτεχνική δεξιότητα το θρίλερ, το μελόδραμα, το μυστήριο και τη φάρσα. Οι «8 γυναίκες» έχουν χαρακτηριστεί ως ένα κωμικό, αστυνομικό έργο, στην πραγματικότητα όμως ξεπερνάει αυτή την απλή ετικέτα και αποδεικνύει τελικά ότι εμπεριέχει όλες τις μορφές θεάτρου.

8 Γυναίκες, Θέατρο Αλίκη
Οι «8 Γυναίκες»

Το έργο διαδραματίζεται σε μια απομονωμένη έπαυλη, παραμονή Χριστουγέννων.

Με αφορμή την οικογενειακή γιορτή, βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, η Γκάμπυ, σύζυγος του μεγαλοεργοστασιάρχη Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζάνα και Κατρίν, η γεροντοκόρη κουνιάδα του, Αυγουστίνα, η πεθερά του, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ και το υπηρετικό τους προσωπικό. Η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιό του. Η αστυνομία, εξαιτίας της κακοκαιρίας, δε μπορεί να φτάσει και η συνύπαρξη των γυναικών αρχίζει να ξερνά μυστικά και ψέματα για τη σχέση τους με τον άτυχο νεκρό.

Στη σκηνή του Αλίκη, τις «8 γυναίκες», που αντιμετωπίζουν μια απροσδόκητη δολοφονία ένα βράδυ, κάποιων Χριστουγέννων, υποδύονται (κατ΄αλφαβητική σειρά): Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κάτια Γκουλιώνη, Ναταλία Δραγούμη, Γεωργία Καλλέργη, Νικολέττα Κοτσαηλίδου, Άννα Κωνσταντίνου, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Μαρίνα Ψάλτη.

Scream, Σινεμά

Είκοσι πέντε χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.

Οι παλιοί μας γνώριμοι Νιβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ και Ντέιβιντ Αρκέτ επιστρέφουν στους γνωστούς τους ρόλους στο Scream.

Το Τέρας κι Εγώ, Θέατρο Πρόβα

Για έκτη χρονιά το μπεστ-σέλερ του Σταμάτη Μαλέλη «Το Τέρας κι Εγώ» ανεβαίνει από 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο «Πρόβα» όπου παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία πέντε θεατρικές σεζόν (2015-16,17,18,19).

Η αληθινή ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο. Ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, την μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό, και τον τρόπο που τελικά λυτρώνεται.

«Να βάλεις βόμβες στα θεμέλια του πρέπει, να γίνεις ο πρωταγωνιστής της ζωής σου!».

Το Τέρας κι Εγώ, Θέατρο Πρόβα
Το Τέρας κι Εγώ, Θέατρο Πρόβα

Παίζουν οι: Σωτήρης Τσόγκας, Μαίρη Ραζή, Κυριάκος Ντούμος και Κοραλία Τσόγκα.

Έκθεση «Ανθρώπων έργα», Στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Έργα με την τεχνική του παστέλ από την πρόσφατη δουλειά της Τζωρτζίνας Αρμακόλα. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, κυρίως πορτραίτα σε ήρεμη στάση περισυλλογής. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Έκθεση «Ανθρώπων έργα», Στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Έκθεση «Ανθρώπων έργα», Στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Τα έργα «είναι ελεύθερες αναπαραστάσεις από μνήμης, της ανθρώπινης μορφής», εξηγεί η ίδια η καλλιτέχνις. Η επιμελήτρια της έκθεσης, είναι η αρχαιολόγος Μαρία Γιαννοπούλου.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Athens English Comedy Club, Θέατρο Eliart

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και μετά από μια βαρβάτη σεζόν και καπάκι μια βαρβάτη πανδημία, επιστρέφει δριμύτερο, προσφέροντας παραστάσεις stand-up comedy αποκλειστικά και μόνο στα Αγγλικά.

Mια φορά το μήνα παρουσιάζεται comedy lineup, με διαφορετικούς κωμικούς κάθε φορά από Ελλάδα και εξωτερικό!

Aυτή την Κυριακή θα απολαύσουμε τους: Δημήτρη Δούκογλου, Δημήτρη Δημόπουλο
Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Blink Mike. Guest: Mariem Chaari.

Πράκτορες 355 (The 355), Σινεμά

Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Mason «Mace» Brown πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Marie πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah και την επιδέξια Κολομβιανή ψυχολόγο Graciela σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Lin Mi Sheng, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους.

Η δράση εκτοξεύεται από το Παρίσι στο Μαρόκο και έπειτα στην Σαγκάη όπου η ομάδα πρέπει είτε να καταφέρει να συνεργαστεί και να σώσει τον κόσμο, είτε να πεθάνει.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ. Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Πενέλοπε Κρουζ, Μπίνγκμπινγκ Φαν, Ντάιαν Κρούγκερ, Λουπίτα Νιόνγκο, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Σεμπάστιαν Σταν.

Λουδοβίκος των Ανωγείων, έκθεση «Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως», Gallery Genesis

«Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως»
«Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως», Λουδοβίκος των Ανωγείων

Τα πρόσφατα ζωγραφικά έργα, του απόλυτα χαρισματικού και προικισμένου Λουδοβίκου των Ανωγείων, που παρουσιάζονται στην τωρινή του έκθεση, στη Γκαλερί Genesis του Γιώργου Τζάνερη, ταυτίζονται με μια δίχως προηγούμενο «διαπασών» στην εικαστική του πορεία. Συνάμα, αποτελούν και μια κορύφωση για όσους δεν έχουν ακόμη γνωρίσει, πέραν του μουσικού του ταλέντου, το εικαστικό του χάρισμα.

Η πόρνη από πάνω, Coronet Theater

Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 10η σαιζόν.

Η Ερατώ – η νοικοκυρά από κάτω – μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα, ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε, η ζωή της αλλάζει με ένα μαγικό τρόπο.

Κατερίνα Διδασκάλου
Κατερίνα Διδασκάλου

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα, για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Το Μινόρε, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μέσα από τη θεατρική μεταφορά του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, «Το Μινόρε» μάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου.

Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλάει το έργο τους. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σταύρος Σβήγκος, Χριστίνα Μαξούρη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρία Τσιμά, Κώστας Κοράκης, Κυριάκος Σαλής, Άρης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιάννης Εγγλέζος, Όλγα Σκιαδαρέση.

Παίζουν και τραγουδούν: Αντώνης Ξηντάρης, Θοδωρής Ξηντάρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ