Yoga ή pilates; Διάβασε αυτό αν δε ξέρεις τι να διαλέξεις


Μάθε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για εσένα σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σου

Γιόγκα ή Πιλάτες; Αν θέλεις να ξεκινήσεις γυμναστική και δεν έχεις ξανακάνει τίποτα από τα δύο, είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέσαι τι από τα δύο είναι καλύτερο να διαλέξεις. Αυτό που πρέπει σίγουρα να ξέρεις, είναι πως το Pilates και η yoga έχουν διαφορετική αναπνοή: Στο Pilates είναι οπίσθια πλευρική, γιατί έχει ως σκοπό την σταθεροποίηση και ενδυνάμωση του κορμού (powerhouse) κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ενώ στη γιόγκα είναι διαφραγματική, δηλαδή εισπνέουμε και εκπνέουμε από τη μύτη.

Διάβασε παρακάτω ποιο από τα δύο πρέπει να διαλέξεις, σύμφωνα με τους fitness στόχους σου

Διάλεξε pilates αν….

Θέλεις να δεις γρήγορα αποτελέσματα

Το pilates σε βοηθά να αποκτήσεις ευλυγισία και ευκαμψία, ενώ δυναμώνεις ακόμη και τις μυϊκές ομάδες που μπορείς να «εντοπίσεις» με δυσκολία με τα άλλα είδη άσκησης. Σου επιτρέπει, επίσης, να εστιάσεις περισσότερο στα προβληματικά σημεία και αν είσαι συνεπής, να διαπιστώσεις σημαντικά αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες.

Θέλεις να σμιλέψεις τους μυς σου ανάλογα με την περιοχή που θα εστιάσεις

Επιλέγοντας Pilates σε μηχανήματα μπορείς να απομονώσεις τις μυϊκές ομάδες με τα straps που παρέχουν ποικίλες αντιστάσεις και να σμιλεύσεις τοπικά το σημείο που θέλεις. Στο Pilates mat, όμως, είναι πιο δύσκολο να απομονώσεις τους μυς.

Αν φοβάσαι τους τραυματισμούς

Η γιόγκα μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν δεν έχεις την καθοδήγηση ενός καλού, πιστοποιημένου εκπαιδευτή. Όσον αφορά στο Pilates, πρόκειται για μια ορθοπεδική μέθοδο εκγύμνασης και εξειδικεύεται στις ανάγκες του καθενός, ώστε το σώμα να έρθει σε μυική ισορροπία.

Διάλεξε yoga αν….

Βαριέσαι εύκολα

Εάν βαριέσαι εύκολα, είναι καλύτερο να προτιμήσεις τη γιόγκα καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά είδη της. Εάν η hatha yoga είναι πολύ αργή για τα μέτρα σου, θα μπορούσες να δοκιμάσεις την πιο έντονη ashtanga.

Θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Σε αυτήν την περίπτωση, η Ashtanga yoga είναι η επιλογή σου. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλιατρικής έδειξαν πως σε μία συνεδρία Πιλάτες, μέσης έντασης και διάρκειας 30 λεπτών, καις περίπου 180 θερμίδες. Σε αντίστοιχη έκθεση από το Αμερικανικό Συμβούλιο για την άσκηση συμπεραίνεται ότι με 50 λεπτά γιόγκα θα κάψεις περίπου 145 θερμίδες. Εάν όμως κάνεις ashtanga yoga, μπορείς να κάψεις περίπου 500 θερμίδες σε 60 λεπτά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ