Πολίτες, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετέφεραν τα αιτήματά τους στο Γιώργο Ορφανό (vid, pics)


Με πολίτες, εργαζομένους και επιχειρηματίες συνομίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της παράταξής του, «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», περπάτησε για αρκετές ώρες στο κέντρο της πόλης

Ο Γιώργος Ορφανός άκουσε διάφορα παράπονα από τους πολίτες, οι οποίοι του ζήτησαν να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, του ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι είναι πλημμελής η καθαριότητα ακόμα και στην «καρδιά» του κέντρου της πόλης ότι παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα τα πεζοδρόμια, αλλά και σημεία του οδοστρώματος και ότι ταλαιπωρούνται καθημερινά από την άναρχη στάθμευση. Αρκετοί έκαναν λόγο για αίσθημα ανασφάλειας εξαιτίας συμμοριών, ενώ επιχειρηματίες ζήτησαν από τον Γιώργο Ορφανό μέτρα τόνωσης της αγοράς και του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους πολίτες το πρόγραμμά του. Ανέπτυξε τη σειρά μέτρων που θα λάβει για την περαιτέρω αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, τις προτάσεις του για την τόνωση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και τα έργα που θα γίνουν για τη βελτίωση των υποδομών στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μία καθαρή πόλη.

Τόνιζε ότι όραμά του είναι να αλλάξει εν γένει η εικόνα της Θεσσαλονίκης και να γίνει πρωταγωνίστρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αξιοποιώντας τα συντριπτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει (γεωγραφική θέση, λιμάνι, αεροδρόμιο, ΔΕΘ, τέσσερα πανεπιστήμια κτλ.).

Θετικά σχόλια άκουσε από πολίτες για διάφορα σημεία του προγράμματός του. Ειδικότερα, του μεταφέρθηκε από επιχειρηματίες ότι η μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε σημείο αφετηρίας κρουαζιερόπλοιων θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας πολλών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θετική απήχηση είχε στον κόσμο ο σχεδιασμός του Γιώργου Ορφανού για τη δυναμική καμπάνια Thessaloniki Destination, η οποία θα μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο, καθώς και οι προτάσεις του για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και ενίσχυσης των υπαρχόντων σε περιφερειακά σημεία του κέντρου της πόλης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που του απέδωσαν τα εύσημα για την ιδέα δημιουργίας ψηφιακού μουσείου για το Μέγα Αλέξανδρο, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στις ανιστόρητες διεκδικήσεις των γειτόνων μας.

#thessaloniki_is_the_future

Ο Γιώργος Ορφανός άκουσε θετικά σχόλια από πολίτες για διάφορα σημεία του προγράμματός του. Ειδικότερα, του μεταφέρθηκε από επιχειρηματίες ότι η μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε σημείο αφετηρίας κρουαζιερόπλοιων θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας πολλών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Θετική απήχηση είχε στον κόσμο ο σχεδιασμός του Γιώργου Ορφανού για τη δυναμική καμπάνια Thessaloniki Destination, η οποία θα μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο, καθώς και οι προτάσεις του για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και ενίσχυσης των υπαρχόντων σε περιφερειακά σημεία του κέντρου της πόλης.

Ο Γιώργος Ορφανός περπάτησε για αρκετές ώρες στο κέντρο της πόλης, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της παράταξής του, «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ