Νέα Porsche 911 Speedster: Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη


Πέρυσι, η Porsche αποκάλυψε μια έκδοση της 911 Speedster για να γιορτάσει την 70ή επέτειό της. Το αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από την 356 Speedster, έτυχε θερμότατης υποδοχής και αναγνώρισης, με το Zuffenhausen να επιβεβαιώνει το λανσάρισμα ενός μοντέλου παραγωγής, σε περιορισμένα κομμάτια, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2018.

Η Porsche 911 Speedster είναι πλέον πραγματικότητα ύστερα από το ντεμπούτο της σήμερα στο New York Auto Show. Με τον ίδιο 4λιτρο flat-six που βρίσκουμε κάτω από το καπό των 911 GT3 και GT3 RS, το αυτοκίνητο αποδίδει 509 άλογα και 470 Nm, και λέγεται ότι εκπέμπει ένα μοναδικό soundtrack από τις πεταλούδες και την ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση. Το μοτέρ δε, είναι αποκλειστικά και για την περίπτωση συνδυασμένο με ένα 6άρι χειροκίνητο σασμάν GT Sport.

Η Porsche αναφέρει ότι η 911 Speedster χρειάζεται για να πιάσει τα 100 km/h από στάση μόλις 3,8” δευτερόλεπτα, στο δρόμο για την τελική ταχύτητα των 309 km/h. Το αυτοκίνητο εξελίχτηκε από τη Porsche Motorsport, και διαθέτει χαμηλό κόψιμο σε παρμπρίζ και πλευρικά κρύσταλλα, καθώς και χειροκίνητη υφασμάτινη κουκούλα. Τα streamliners στο πίσω μέρος της καμπίνας είναι ανθρακονημάτινα, όπως και ο εμπρός προφυλακτήρας και τα δύο καπό.

Η έμφαση στη μείωση του βάρους εντοπίζεται μέχρι και στα χερούλια της πόρτας που έχουν δώσει τη θέση τους σε λουριά, όπως και στα δυχτάκια αντί για τις κλασικές τσέπες. Όσον αφορά το διάκοσμο, μαύρο δέρμα με κόκκινες ραφές ντύνει όλο το σαλόνι, ενώ ραφτή κόκκινη είναι και η αναγραφή «Speedster» στα προσκέφαλα. Στο ίδιο μήκος κύματος της μείωσης του βάρους, ο κλιματισμός απουσιάζει. Η Porsche στη λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου αναφέρει ότι ζυγίζει 1.465 kg.

Η νέα Porsche 911 Speedster -που βασίζεται στο σασί της 911 GT3- εξοπλίζεται στάνταρ με Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB), ενώ το σύστημα διεύθυνσης του πίσω άξονα και οι δυναμικές βάσεις του κινητήρα είναι προσαρμοσμένες στο αυτοκίνητο. Τέλος, η Speedster πατάει σε μονομπούλονες 20άρες ζάντες σε Satin Black, ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της 911 Speedster.

Οι παραγγελίες για την Porsche 911 Speedster θα ανοίξουν στις 7 Μαΐου και μόνο 1.948 αυτοκίνητα θα διατεθούν παγκοσμίως… μαζί και ένα σπέσιαλ, δικό της ρολόι Speedster Chronograph. Η τιμή της θα ανακοινωθεί τον άλλο μήνα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ