Εκλογές 2019 – Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης έχρισε υποψήφιο που τον κατηγορούσε για δωράκια της Siemens


Δύο θέματα του βρίσκονται στην επικαιρότητα και δημιουργούν προβλήματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην ΝΔ επιχειρεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ένα έχει να κάνει με το σημερινό δημοσίευμα της “Eφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Π. Ελευθεριάδης σε άρθρο του στο “ΒΗΜΑ” “το 2008 είχε στοχοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δώρα της Siemens. Το σχετικό άρθρο βρίσκεται μάλιστα ακόμα και τώρα στην προσωπική του ιστοσελίδα για τις εκλογές:

“Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει είχε γράψει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν “ικανοποιητικές”.

Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχθηκε δωράκι από την εταιρεία. Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες.

Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχθηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ. Είναι κρίμα για τον νέο βουλευτή, διότι και ικανότητες έχει και ήθος. Το σφάλμα του ίσως μικρό. Το θέμα είναι όμως αλλού.

Αν η κυβέρνηση έπαιρνε σοβαρά τα θέματα διαφθοράς, θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον κοινοβουλευτική έρευνα, ώστε να διαλυθούν οι όποιες σκιές για τον ίδιο και την πολιτική ζωή γενικότερα”. «Διπλοπενιές» και «φάλτσα» μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – καλλιτεχνώνΤα… φάλτσα του αρχηγού της ΝΔ

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με καλλιτέχνες που εκπροσωπούν των κλάδο των δημιουργών για την κάθαρση στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων που τα λυμαινόταν επί δεκαετίες η ΑΕΠΙ.

Όσοι παραβρέθηκαν στην συνάντηση είδαν στην συνέχεια την φωτογραφία τους σε προεκλογικό σποτ της ΝΔ.

Το γεγονός αυτό έφερε έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο του Σωματείου των Ελλήνων δημιουργών Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος ζήτησε να κατέβει η φωτογραφία από το προεκλογικό σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από τον Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος – όπως είναι γνωστό – στο παρελθόν ήταν βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ.

“Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατά καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτό (χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει)” έγραψε στο facebook ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναφερόμενο στο γεγονός επεσήμανε ότι “ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να πείσει πως είναι λαοφιλής, δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες εν αγνοία τους για ένα προεκλογικό σποτ”.

Το χειρότερο όμως, είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση έχει δώσει μάχη για τη διαλεύκανση του διαχρονικού σκανδάλου της ΑΕΠΙ, το οποίο οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν να γιγαντωθεί, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει για άλλη μία φορά την ταύτισή του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ζητώντας οι επιχειρηματίες, αντί να τηρήσουν το θεσμικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, να καταβάλλουν απλά “ένα συμβολικό ποσό για το ελληνικό τραγούδι”.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ