Cinnamon rolls


Υλικά
Υλικά για τη ζύμη:

250 ml. χλιαρό γάλα

2 αυγά

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

80 γρ. λιωμένο βούτυρο

9 γρ. ξηρή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

200 γρ. ζάχαρη καστανή

5 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για το γλάσο:

120 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.γ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Εκτέλεση για τη ζύμη: Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2. Έπειτα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά και το χλιαρό γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο λεπτά ακόμα.

5. Βγάζουμε το σύρμα από το μίξερ, βάζουμε το γάντζο και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

6. Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας και την αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά.

7 Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μια με μιάμιση ώρα περίπου.

8. Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη. Αφού φουσκώσει η ζύμη αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα μήκους 60 εκατοστών και πλάτους 35 εκατοστών.

9. Αφού την ανοίξουμε απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι ή με τα χέρια. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ζυμαριού τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη και τσιμπάμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια ώστε το τελείωμα της να κλείσει καλά.

10. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 10 – 12 ίσες κάθετες φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια σε κάθετη διάταξη το ένα δίπλα στο άλλο.

11. Σκεπάζουμε το σκεύος με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρολάκια για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά.

12. Όσο ψήνονται τα ρολάκια ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το τυρί μασκαρπόνε και με το σύρμα το χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

13. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη μέσα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να πάρει μία κρεμώδης υφή.

#tsoulotip: Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε μία πρέζα γαρύφαλλο και δύο πρέζες τζίντζερ για να αρωματιστούν και άλλο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ