Επίσημη ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού το πρωί στο “Ι. Βελλίδης”

Ο Γιώργος Ορφανός ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο Ι. Βελλίδης Συνεδριακό Κέντρο τα κάτωθι:

Συμπολίτισσες – Συμπολίτες,
Αγαπητοί Φίλοι της Θεσσαλονίκης μας,

Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα μαζί μου. Βρίσκομαι εδώ για να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να τεθώ στην κρίση σας και να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Διαπιστώνοντας το μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, τη συνεχή αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης, τις έντονες και πολλαπλές ανάγκες των πολιτών της, αποφάσισα να αφήσω τον τιμητικό ρόλο, τον οποίο μου αναθέσατε επί δεκαετίες, της εκπροσώπησης σας στην Ελληνική Βουλή.

Επιθυμώ, διεκδικώ και θα πετύχουμε όλοι μαζί να μετατρέψουμε την Θεσσαλονίκη σε πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα, με δυναμική στρεφόμενη προς Βορρά, κέντρο Παιδείας, Καινοτομίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια πόλη που θα αντικατοπτρίζει την πορεία της στην ιστορία και τον λαμπρό ρόλο που της αξίζει. Μαζί θα δημιουργήσουμε για το μέλλον.

Με πολύτιμα εργαλεία, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα Πανεπιστήμια, τη Hellexpo, τα επιμελητήρια και τους υπόλοιπους θεσμούς της πόλης και κυρίως και πάνω από όλα το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, θα κερδίσουμε την μάχη για την ανάκαμψη και την αναδημιουργία. Εσείς θα παίξετε τον κεντρικό ρόλο σε αυτή την πορεία.

Στη μάχη της καθημερινότητας, με βελτιωμένες τεχνολογικές υποδομές και συγκοινωνίες, με την ανάπτυξη υψηλής περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών της, φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη σε πόλη πρότυπο όσον αφορά την καθαριότητα και τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της.

Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή, που θα διεκδικεί και θα κερδίζει συνεχώς νέους ρόλους για τους πολίτες της.

Η Θεσσαλονίκη ως κέντρο δημιουργίας του Μακεδονικού Ελληνισμού, με τη Βυζαντινή της πορεία και την εξαιρετική γεωγραφική της θέση, θα αποτελέσει εφαλτήριο στην τουριστική, εμπορική και επιχειρηματική δράση.

Θέλουμε μια κοινωνία συγκροτημένη, βασισμένη στις αρχές, που μας οδήγησαν αιώνες. Θέλουμε μια ανοιχτή κοινωνία , που θα στηρίζει και δε θα διαχωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες, αλλά θα συνενώνει σε κοινούς στόχους.

Πιστεύουμε στον εαυτό μας,
πιστεύουμε στη Θεσσαλονίκη,
πιστεύουμε στην Μακεδονία.
Πιστεύω στους ανθρώπους μας.
Και το αξίζουνε και το δικαιούνται.

Υπάρχουν οι στόχοι, υπάρχει το σχέδιο.

Σας καλώ όλες και όλους μακριά από ξεπερασμένους διαχωρισμούς να ξανακάνουμε αυτήν την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους.

Θα εργαστούμε σκληρά – Θα αγωνιστούμε με πείσμα – Θα πετύχουμε.

Γιώργος Ορφανός

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ