Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για Μπαζιάνα και Χρυσή Αυγή: «Είστε υποκριτές» – «Έχετε θράσος»


Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιχμηρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη της συντρόφου του πρωθυπουργού στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, που χαρακτήριζε υποκρισία την επίσκεψη της συντρόφου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα, στην αίθουσα που γίνεται η δίκη για την Χρυσή Αυγή.

Είναι άγνωστο τι προκάλεσε την οργή του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά της ΝΔ στο ότι η δίκη συμπληρώνει 4 χρόνια, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η Χρυσή Αυγή οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τα στοιχεία που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη το 2013 η κυβέρνηση της ΝΔ, η μομφή για συμπόρευση της κυβέρνησης με την ΧΑ ή η αναφορά στην κυρία Μπαζιάνα.

Γεγονός όμως είναι πως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς καμία αναφορά στην σύντροφο του πρωθυπουργού- είναι μια οξύτατη επίθεση στη ΝΔ.

«Το κόμμα που συμπορεύτηκε και συνεχίζει να συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα που έστρωσε το έδαφος για την άνοδό της, το κόμμα που έδειξε διαχρονικά προκλητική ανοχή στα δεκάδες της εγκλήματα, το κόμμα που προσπάθησε να ξεπλύνει τη φασιστική της δράση με την επικίνδυνη θεωρία των 2 άκρων, το κόμμα που είχε χρεώσει στον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, τις επαφές μαζί της, το κόμμα που έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τον Μ. Βορίδη, διάδοχο του Μιχαλολιάκου  στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, το κόμμα που δεν λέει λέξη για τις τωρινές φασιστικές πρακτικές απέναντι  σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει το θράσος να πιάνει στο στόμα του τον ΣΥΡΙΖΑ και να μιλά για τη δίκη των νεοναζιστών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για την πορεία της δίκης, βέβαια, και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, κατανοούμε την πλήρη τους άγνοια. Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ