Τραμπ προς ΟΠΕΚ: Μειώστε την τιμή του πετρελαίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό σήμερα πως ζήτησε από τον ΟΠΕΚ να μειώσει την τιμή του πετρελαίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και η βενζίνη.

«Η τιμή της βενζίνης μειώνεται. Κάλεσα τον ΟΠΕΚ και τους είπα: πρέπει να την μειώσετε», είπε ο πρόεδρος Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται πως διαψεύδει τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς σήμερα η τιμή της βενζίνης ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Αmerican Automobile Association, το γαλόνι (περίπου 3,8 λίτρα πωλείται κατά μέσο όρο στα 2,883 δολάρια, από 2,877 δολάρια την περασμένη εβδομάδα και 2,648 δολάρια πριν από έναν μήνα).

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού παράδοσης Μαΐου υποχώρησε μετά τις δηλώσεις του Τραμπ, όμως παρέμενε πάνω από τα επίπεδα όπου βρισκόταν στις αρχές του έτους. Και στο Λονδίνο, το αργό υποχωρούσε κατά 4%, στα 71,70 δολάρια το βαρέλι, από λιγότερα από 55 δολάρια στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του ώστε να μειωθεί η τιμή του μαύρου χρυσού. Δεν διευκρίνισε πάντως αν κάλεσε απευθείας τον Οργανισμό, που εδρεύει στη Βιέννη, ή αν το ζήτησε από κάποια συγκεκριμένα μέλη του, όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει διαβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να συμβάλει για τη «σταθεροποίηση» της αγοράς, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναστείλει τις εξαιρέσεις που χορηγούσε σε οκτώ χώρες, επιτρέποντάς τους να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ