Ιαπωνία: Τέλος εποχής για τον αυτοκράτορα Ακιχίτο – Παρέδωσε στον γιο του Ναρουχίτο

Την παραίτησή του μετά από 30 χρόνια υπέβαλε ο αυτοκράτορας Ακιχίτο σηματοδοτώντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής παραδίδοντας στον γιο του Ναρουχίτο.

Ιστορικές στιγμές ζει η Ιαπωνία με την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της χώρας. Ο Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο έθεσε τέλος στα τριάντα χρόνια που διήνυσε ως «σύμβολο του Κράτους και της ενότητας του λαού» χρίζοντας διάδοχό του στον Θρόνο των Χρυσανθέμων τον γιο του Ναρουχίτο σε μια λιτή τελετή που είχε διάρκεια δέκα λεπτά και η οποία έγινε στην ωραιότερη αίθουσα του αυτοκρατορικού παλατιού, την Matsu no Ma (Αίθουσα του Πεύκου).

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση ιάπωνα αυτοκράτορα από τον Θρόνο εδώ και περισσότερο από δύο αιώνες.

Ο πρίγκιπας διάδοχος Ναρουχίτο θα γίνει και τυπικά αυτοκράτορας τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου, με την εκκίνηση του πρώτου έτους της νέας αυτοκρατορικής εποχής της Reiwa (όμορφη αρμονία), έπειτα από την εποχή Heisei (ολοκλήρωση της ειρήνης), που διήρκεσε 30 χρόνια.

Στα τελευταία του λόγια ως αυτοκράτορος, ο Ακιχίτο ευχαρίστησε τους πολίτες και προσευχήθηκε για την ειρήνη.

«Εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου προς τον λαό»

Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο απευθυνόμενος στον λαό είπε κατά τη διάρκεια της παραίτησής του: «Σήμερα, ολοκληρώνω το καθήκον μου ως αυτοκράτορα. Επιτρέψτε μου να εκφράσω την βαθιά μου εκτίμηση για τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Αμπε ως εκπρόσωπος του ιαπωνικού λαού.

Είχα την τύχη να είμαι σε θέση να φέρω εις πέρας το καθήκον μου ως αυτοκράτορα με βαθιά εμπιστοσύνη και σεβασμό εκ μέρους του ιαπωνικού λαού επί 30 χρόνια από την ανάρρησή μου στον θρόνο.

Προς τον λαό που με αποδέχθηκε και με στήριξε ως σύμβολο, εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη.

Μαζί με την αυτοκράτειρα, ελπίζω από καρδιάς ότι η νέα εποχή Reiwa που αρχίζει αύριο θα είναι ειρηνική και καρποφόρα, και προσεύχομαι για την ειρήνη και την ευτυχία της χώρας μας και των λαών του κόσμου».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ