Πυρκαγιά σε πυρηνικό σταθμό στην Ουκρανία


Εκτός λειτουργίας τέθηκε ένας αντιδραστήρας σε πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας (29/04/2019).

Η πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό του Ρίβνε, στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από το Κίεβο, κατασβέστηκε μέσα σε μία ώρα. Ο αντιδραστήρας παρέμεινε εκτός λειτουργίας και σήμερα (30/04/2019).

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το επίπεδο της ραδιενέργειας στην περιοχή δεν παρουσιάζει επικίνδυνη αύξηση.

Μία εκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας Energoatom είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή και αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας των αντιδραστήρων. «Ο τρίτος αντιδραστήρας σταμάτησε. Το επίπεδο ραδιενέργειας δεν αυξήθηκε» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια του ατυχήματος. Ο τρίτος αντιδραστήρας του Ρίβνε –συνολικά έχει τέσσερις– παραμένει εκτός λειτουργίας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αντικατάσταση του μετασχηματιστή.

Στην Ουκρανία λειτουργούν σήμερα τέσσερις πυρηνικοί σταθμοί, με 15 αντιδραστήρες συνολικά. Η πυρηνική ενέργεια που παράγεται καλύπτει περίπου το 50% των αναγκών της χώρας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ