ΤΩΡΑ οριστικό: Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ- Μείον 3 βαθμούς και δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών


Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, με δεδομένο ότι δεν προσκομίστηκαν νεότερα στοιχεία που να ανατρέπουν την πρωτόδικη κρίση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, διατήρησε το ύψος της ποινής στο σύνολό της.

Η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να παίξει χωρίς φιλάθλους με τον Άρη στις 28 Οκτωβρίου και με τον Ατρόμητο Αθ. στις 11 Νοεμβρίου. Μετά την τελεσίδικη απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων, η Ένωση πέφτει στους 10 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως βρίσκεται οριακά από πάνω της αφού έχει +9 διαφορά τερμάτων, έναντι +8 της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η ΑΕΚ βλέπει την διαφορά της από την κορυφή όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος, να ανοίγει στους 6 βαθμούς.

Η έκθεση της Αστυνομίας αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας, ώστε να μην ανατραπεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Η υπό τον Εφέτη Γεράσιμο Διονυσάτο επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, έκρινε και σε δεύτερο βαθμό ότι τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο.

Η έκθεση της αστυνομίας κατέγραψε τα όσα έγιναν έξω από τις θύρες 1, 31, 33, 35 και αυτό που προέκυψε είναι ότι υπήρξαν σημαντικές φθορές περιουσίας και βιαιοπραγίες που απαιτούνται για να εφαρμοστούν οι ποινές του Άρθρου 15 παράγραφος 4β με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία η ΑΕΚ.

Στο άρθρο 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ, αναφέρεται: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, 2 έως 4 αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».

Η αστυνομία στην έκθεσή της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

Στις 22.15 περίπου 300 οπαδοί της ΑΕΚ βγήκαν από τις κερκίδες και επιτέθηκαν στις αστυνομικές διμοιρίες, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο και έξω από τις παραπάνω θύρες με άκρως επικίνδυνα αντικείμενα για την πρόκληση σωματικής βλάβης εναντίον των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Πέτρες, μάρμαρα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ! Η δε αστυνομία αναφέρεται ότι προχώρησε με τη σειρά της σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει. Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο μέρος επεισοδίων, αφού αναγράφεται νέο κρούσμα βίας στις 22.05 (εν ώρα αγώνα – β’ ημίχρονο πια) από οπαδούς της ΑΕΚ προς τους αστυνομικούς με πέτρες και μάρμαρα. Και μάλιστα, τονίζεται ότι σε αυτή τη φάση των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να προχωρήσει και σε μία σύλληψη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ