Τι μπορείς να μάθεις από ένα… σκύλο, ανάλογα με το ζώδιό σου!

Όποια κι αν είναι η στάση σου απέναντι στα σκυλάκια, είτε τα λατρεύεις, είτε τα φοβάσαι ή τα αποφεύγεις, είτε τα έχεις στο σπίτι σου, είτε δεν αντέχεις ούτε να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο με σένα, θα πρέπει να το παραδεχτείς: Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Όπως κι εκείνος μαθαίνει πρόθυμα από εμάς ένα σωρό «κόλπα», έτσι μπορεί και να μας δείξει, με το παράδειγμά του, μερικά μυστικά για να περνάμε καλύτερα. Ανάλογα και με το ζώδιό σου λοιπόν, να τι έχεις δυνατότητα να διδαχθείς από αυτά τα πιστά, αξιολάτρευτα και τετραπέρατα πλάσματα.

ΚΡΙΟΣ
Να μη δαγκώνεις, όταν αρκεί να γρυλλίσεις
Σαν δυναμικός Κριός που είσαι, δεν αφήνεις κανέναν να παραβιάσει τις ελευθερίες και τα δικαιώματά σου. Μερικές φορές όμως αντιδράς υπερβολικά, ενώ θα μπορούσες να υπερασπιστείς τον ζωτικό σου χώρο, χωρίς να γίνεσαι τόσο επιθετικός. Ο σκύλος δεν δαγκώνει, ούτε επιτίθεται απευθείας, αλλά πρώτα γρυλλίζει για να δείξει στον «εισβολέα» ότι έχει ενοχληθεί. Έτσι κι εσύ θα μπορούσες να ξεκινήσεις από μια πιο ήπια προειδοποίηση, πριν… τα πάρεις στο κρανίο. Έτσι και η αληθινή οργή σου θα γίνεται πιο ουσιαστική και πιο αποτελεσματική, αν δεν την εκδηλώνεις με το παραμικρό.

ΤΑΥΡΟΣ
Να αγαπάς χωρίς όρους
Δεν εννοούμε, φυσικά, ότι σαν Ταύρος δεν είσαι σε θέση να αγαπήσεις. Αλλά να, έχεις την τάση να απαιτείς να υπάρχει ανταπόκριση και ανταπόδοση στις εκδηλώσεις της τρυφερότητάς σου. Και θέλεις να έχεις εγγυήσεις ότι αξίζει τον κόπο ο αποδέκτης της αγάπης σου, προτού να την προσφέρεις. Όμως η αληθινή αγάπη δεν δίνεται κατόπιν… διαβεβαιώσεων. Δες τα σκυλάκια, ακόμα και τα αδέσποτα στον δρόμο, πόσο φιλικά μπορεί να είναι, απέναντι και σε ανθρώπους που βλέπουν πρώτη φορά. Έστω κι όταν δεν περιμένουν τίποτα από εκείνους, πέρα από ένα γλυκό βλέμμα!

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ποτέ μην παριστάνεις κάτι που δεν είσαι
Όλοι έχουμε μια τάση να «το παίζουμε» προσπαθώντας να φανούμε καλύτεροι, αλλά ο Δίδυμος συχνά το παρακάνει. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, μπορεί να μπλοφάρεις σε βαθμό… εξαπάτησης, προκειμένου να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Δες όμως τι κάνουν οι σκύλοι. Δεν τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι σκύλοι (ή άνθρωποι) για εκείνους. Δεν παριστάνουν πως είναι κάποιοι, ούτε υποκρίνονται για να φανούν πιο έξυπνοι ή πιο ωραίοι. Σε καλούν να τους αγαπήσεις όπως είναι. Κι ένας Δίδυμος έχει πάντα πολλά αξιολάτρευτα στοιχεία, ακόμα και χωρίς να εξωραΐζει τον εαυτό του.
προβλέψεις

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Να μη δίνεις τόση σημασία στα υλικά πράγματα
Κατά βάθος, ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο υλιστικά ζώδια. Θέλεις να καλοπερνάς, και τα αντικείμενα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να κάνεις ωραία τη ζωή σου. Σπίτι, ρούχα, φαγώσιμα, όλα συντελούν στην ευτυχία σου και γίνονται ο μαγνήτης για να προσελκύσεις ανθρώπους, ώστε να μπορείς να τη μοιραστείς. Πλην όμως, θα μπορούσες να είσαι ευτυχισμένος και χωρίς αυτά. Κοίταξε ένα σκύλο, πόσο χαρούμενος γίνεται με ένα παλιό, φθαρμένο μπαλάκι. Η χαρά βρίσκεται στα μικρά πράγματα, γιατί ξεκινά από μέσα σου. Μην παθαίνεις εμμονή με τα υλικά αντικείμενα.

ΛΕΩΝ
Να μην κρίνεις από την εξωτερική εικόνα
Ο Λέων θέλει να εντυπωσιάζει, όπως και να εντυπωσιάζεται. Θα σου τραβήξει την προσοχή οτιδήποτε θεαματικό, πολυτελές, εφετζίδικο. Το ακριβό ντύσιμο, η αυτοπεποίθηση, η επιτυχία ή η οικονομική άνεση κάποιου, είναι χαρακτηριστικά που θα σε προσελκύσουν. Και η «εικόνα» θα παίξει σημαντικό ρόλο για να κρίνεις έναν άνθρωπο. Άραγε όμως, το ωραίο εξώφυλλο καθορίζει αν ένα βιβλίο αξίζει; Ο πιο σπουδαίος άνθρωπος μπορεί να δείχνει εντελώς ασήμαντος. Και αντίστροφα. Ένας σκύλος αυτό το ξέρει καλύτερα. Θα αγαπήσει κάποιον για την καρδιά του, όχι για την εμφάνιση ή την κοινωνική του θέση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου
Σαν Παρθένος υποκλίνεσαι στη δύναμη της λογικής, που είναι για σένα ο ασφαλέστερος τρόπος να κρίνεις τα πράγματα. Ακόμα κι αν κάτι εκ πρώτης όψεως σου δώσει μια απροσδιόριστη ενστικτώδη αίσθηση, θα χρειαστεί το μυαλό σου να την εγκρίνει ή να την απορρίψει. Και μετά θα δράσεις αναλόγως. Πόσες φορές όμως δεν μετάνιωσες, που δεν ακολούθησες αυτή την πρώτη σου αίσθηση; Θα πρέπει να εμπιστεύεσαι περισσότερο το ένστικτό σου. Παρατήρησε τα σκυλιά πώς ξέρουν πάντα να βρίσκουν τον καλύτερο δρόμο και τον καλύτερο τρόπο. Και δεν λαθεύουν σχεδόν ποτέ.

ZΥΓΟΣ
Να αγαπάς με αφοσίωση, χωρίς αμφιβολίες
Ο Ζυγός δίνει την εντύπωση ότι ζει και ανασαίνει για την αγάπη. Ναι, αλλά ποια αγάπη; Συχνά ταλανίζεσαι από την αμφιβολία αν κάποιο πρόσωπο αξίζει να του δώσεις την καρδιά σου, ερωτικά ή και φιλικά. Το βάζεις πραγματικά… στη ζυγαριά, και δύσκολα βεβαιώνεσαι οριστικά για τη βαρύτητα των συναισθημάτων σου. Ένας σκύλος, όμως, σε αγαπά γι’ αυτό που είσαι, χωρίς να σε κρίνει, χωρίς να αμφιβάλλει. Ακόμα κι όταν όλοι οι άλλοι σε έχουν παρατήσει, θα μείνει αφοσιωμένος σε σένα, τον άνθρωπό του. Όταν δίνεται, είναι αμετάκλητο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Να μην κρατάς κακία
Για πολλούς ανθρώπους η συγχώρεση είναι δύσκολο πράγμα και για τους Σκορπιούς ακόμα δυσκολότερο. Αισθάνεσαι ότι είναι και θέμα δικαιοσύνης το να ανταποδώσεις τα ίσα σε όποιον σε έβλαψε. Όμως, στην πραγματικότητα εκεί φαίνεται το μεγαλείο του ανθρώπου, στο να μπορεί να αφήνει πίσω του ό,τι τον ενόχλησε και να μην κρατά κακία. Οι σκύλοι μπορούν να σου δώσουν το τέλειο παράδειγμα ως προς αυτό. Ό,τι και να τους κάνεις, ακόμα κι αν τους παραμελήσεις ή να τους κακομεταχειριστείς, δεν σου το φυλάνε. Η καρδιά τους είναι πάντα γεμάτη αφοσίωση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Να σταματάς πότε-πότε
Ένα χαρακτηριστικό του Τοξότη είναι ότι θέλει να ζει κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο, κάνοντας τα πάντα και πηγαίνοντας παντού. Αν ανήκεις σε αυτό το αεικίνητο ζώδιο, κατά πάσα πιθανότητα φτάνεις τις αντοχές σου στο όριο. Λες και σε κυνηγά ο χρόνος και πρέπει να χωρέσεις χίλια πράγματα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Δες όμως τα σκυλιά, με πόση μακαριότητα ξαπλώνουν στη λιακάδα. Παρόλο που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να τιναχτούν επάνω με τον παραμικρό θόρυβο ή κάλεσμα, δίνουν στον εαυτό τους την πολύτιμη ξεκούραση και δεν τον εξαντλούν.
Ολυμπία1

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ποτέ δεν είσαι τόσο μεγάλος που να μην μπορείς να παίξεις
Μερικές φορές ο Αιγόκερως παίρνει τα πράγματα τόσο στα σοβαρά, που ξεχνά πως η ζωή είναι και παιχνίδι. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, ίσως να θεωρείς ότι για να δείχνεις ώριμος και υπεύθυνος, πρέπει να φέρεσαι διαρκώς με αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία. Και προπαντός, σοβαρότητα. Όμως το να γίνεσαι και λίγο παιδί, δεν αναιρεί το άλλο σου κομμάτι. Αντίθετα, προσθέτει χαρά και ανεμελιά στη ζωή σου. Πάρε για παράδειγμα τα σκυλάκια που, όσο κι αν μεγαλώσουν, ακόμα κι όταν γεράσουν, ποτέ δεν χάνουν την όρεξη να αρπάξουν ένα… φρίσμπι στον αέρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Να δείχνεις τη συμπόνια σου
Ο Υδροχόος ενδιαφέρεται για τους άλλους και θέλει ο κόσμος να είναι καλά γύρω του. Όμως μερικές φορές συμπεριφέρεται με μια συναισθηματική αποστασιοποίηση, με κίνδυνο να παρεξηγηθεί. Μπορεί κι εσένα, αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, να σε έχουν κατηγορήσει για ψυχρότητα, παρόλο που δεν αδιαφορούσες. Το θέμα είναι να εκδηλώνεις πιο θερμά τη συμπόνια σου για τον άλλο. Ακριβώς όπως ο σκύλος έρχεται κοντά σε κάποιον που είναι λυπημένος, τρίβεται πάνω του, τον γλείφει, τον παρηγορεί, έτσι και οι άνθρωποι πρέπει να γινόμαστε πιο εκδηλωτικοί με εκείνους που υποφέρουν.

ΙΧΘΕΙΣ
Να αφήνεσαι στο χάδι του ανέμου
Μεταφορικά και κυριολεκτικά, τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό από το φρέσκο αεράκι. Και ο Ιχθύς μερικές φορές πνίγεται τόσο στις ονειροπολήσεις, τις νοσταλγίες ή τις ανησυχίες του, που χάνει το παρόν. Αν δεις ένα σκυλί μέσα στο αυτοκίνητο, με το κεφάλι έξω από το παράθυρο για να το φυσά ο αέρας, είναι η προσωποποίηση της χαράς στο «εδώ και τώρα». Απολαμβάνει τη ζωή με όλες του τις αισθήσεις και αδιαφορεί για το έγινε και το τι μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει. Είναι το καλύτερο παράδειγμα της γείωσης, που τόσο χρειάζεται ο Ιχθύς.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ