Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν η Κύπρος κάνει μονομερείς ενέργειες, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα


Λάδι στη φωτιά ρίχνει για ακόμη μία φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με προκλητικά σχόλια κατά της Κύπρου και απειλές περί λήψης «των απαραίτητων μέτρων» από πλευράς Άγκυρας.

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση διεξάγει γεωτρήσεις χωρίς να εγγυάται τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού».

Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Λευκωσίας, λέγοντας πως αν η Κύπρος προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες αντί για ορθολογικές κινήσεις, «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

«Αντί να γίνονται δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας πρέπει να λυθεί το πρόβλημα από τη ρίζα του. Και τότε οι υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο μπορούν να αξιολογηθούν και να διοχετευτούν μέσω της Τουρκίας στη διεθνή αγορά. Αν αντί να υιοθετούν αυτή την λογική προσέγγιση κάνουν μονομερή βήματα τότε κι εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει και θα το κάνουμε», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Για τους S-400, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν είναι στην ημερήσια διάταξη τη αναβολή ή η ακύρωση της συμφωνίας. «Γιατί να συζητούμε την αναβολή μιας συμφωνίας που έχει τελειώσει;», είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατή συμφωνία με προϋποθέσεις. Η Αμερική εάν είναι εποικοδομητική και έχει καλή πρόθεση ας αξιολογήσει αυτές τις καταστάσεις», όπως μεταδίδει το newsbomb.com.cy.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ