Το νέο επιθετικό ελικόπτερο Apache AH-64E Block 2 Compound της Boeing θα έχει θεαματικές βελτιώσεις!


Το πρώτο μοντέλο της νέας υπο ανάπτυξης έκδοσης του γνωστού επιθετικού ελικοπτέρου AH-64E Apache Guardian παρουσίασε η εταιρεία Boeing. Πρόκειται για το ελικόπτερο AH-64E Block 2 Compound το οποίο ενσωματώνει σειρά βελτιώσεων και σημαντικών αλλαγών τόσο στην σχεδίαση του ελικοπτέρου όσο και στην άτρακτο του.

Το βασικό στοιχείο του ελικοπτέρου είναι η κατάργηση του ουραίου στροφείο με μια κάθετη έλικα η οποία συμβάλει στην αύξηση της ταχύτητας του ελικοπτέρου. Ουσιαστικά οι μηχανικοί της Boeing ακολούθησαν την σχεδιαστική γραμμή του ελικοπτέρου Sikorsky–Boeing SB-1 Defiant το οποίο πρόσφατα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση.

Το AH-64E Block 2 Compound διαθέτει επίσης εκτός των δύο οριζόντιων πτερύγων και ένα κάθετο ουραίο πτερύγιο που προεκτείνεται στο κάτω τμήμα του ελικοπτέρου. Επιπλέον, το AH-64E Block 2 Compound θα διαθέτει πιο ενισχυμένη άτρακτο, βελτιωμένες εξόδους καυσαερίων για τους δύο κινητήρες, νέο κύριο στροφείο, νέο πυργίσκο για το πυροβόλο και μεγαλύτερες σε μήκος και αντοχή πτέρυγες που του επιτρέπουν να έχει 3+3 σημεία ανάρτησης οπλισμού.

Από την απεικόνιση που δημοσιεύτηκε εκτιμάται ότι το ελικόπτερο θα έχει μεγαλύτερη ικανότητας μεταφοράς οπλισμού αφού όπως φαίνεται φέρει 16 πυραύλους Hellfire ένα ατρακτίδιο και ένα εκτοξευτή ρουκετών των 70 χλστ.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας, οι τροποποιήσεις που έχουν προταθεί θα αυξήσουν την ταχύτητα του ελικοπτέρου κατά 50% την εμβέλεια κατά 50%, θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του ελικοπτέρου κατά 24% θα αυξηθεί η επιχειρησιακή του ζωή κατά 100% και όλα αυτά με μια αύξηση στο κόστος απόκτησης κατά 20%.

Σύμφωνα με την Boeing το AH-64E Block 2 Compound θα μπορούσε να αποτελέσει την ενδιάμεση λύση μεταξύ του υπάρχοντος AH-64E Apache Guardian και του υπό ανάπτυξη ελικοπτέρου που θα επιλεγεί μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία του προγράμματος Future Vertical Lift (FVL).

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στις αρχές του 2030 όταν θα σταματήσει η παραγωγή του AH-64E Apache Guardian και να καλύψει την χρονική περίοδο μέχρι το 2045 όταν το ελικόπτερο του προγράμματος Future Vertical Lift (FVL) θα έχει μόλις επιτύχει Αρχική Επιχειρησιακή Ετοιμότητα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ