Οι ειδικοί μας λένε να μη φοράμε skinny jeans και αυτός είναι ο λόγος


Είναι ένα απ’ τα αγαπημένα outfit των γυναικών, το πιο βολικό, διαχρονικό, αυτό που ταιριάζει με όλα. Τι λένε, όμως, οι έρευνες για τα skinny jeans; Μάλλον έχουν διαφορετική άποψη από εσένα.

Οι έρευνες για τα skinny jeans, το αγαπημένο ρούχο των γυναικών δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές, είναι σχεδόν απογοητευτικές θα λέγαμε. Ναι, οι έρευνες αναφέρουν πως οι γυναίκες που φορούν συχνά skinny jeans, ξέρεις αυτά τα πολύ, πολύ, στενά ή που κάνουν πολύ συχνά αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή τους, τότε έχουν μεγάλες πιθανότητες να υποφέρουν από κάποια επίπονη μόλυνση της ευαίσθητης περιοχής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απ΄τους ερευνητές απ’ το Boston University School of Public Health. Αυτό που βρήκαν είναι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποφέρουν από πόνους ή χρόνιες και εξουθενωτικές ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή. Αυτοί οι κίνδυνοι σχεδόν διπλασιάζονται όταν φοράς στενά παντελόνια τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Και ο κίνδυνος είναι στο ίδιο επίπεδο και με εκείνες τις γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση ή ξυρίζονται στην ευαίσθητη περιοχή.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που συνδέει τη «vulvodynia» με τη γυναικεία ενδυμασία ή τις συνήθειες περιποίησης. Τα skinny jeans μπορεί να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ευνοεί τις λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων.

Για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τα στοιχεία από τις ίδιες τις γυναίκες, το ιατρικό ιστορικό και την περιποίηση που ακολουθούν. Η εξέταση έγινε σε 213 γυναίκες που υπέφεραν από πόνους στην περιοχή και 221 γυναίκες που δεν είχαν αναφέρει κανέναν πόνο.

Συγκριτικά με τις γυναίκες που σπάνια ή ποτέ δεν φορούσαν skinny jeans, όσες φορές τέσσερις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα ήταν περίπου 2 φορές πιο πιθανό να βιώσουν τον πόνο.

Παράλληλα, όσες γυναίκες αποτριχώνονται στην ευαίσθητη περιοχή ήταν 74% πιο πιθανό να αναπτύξουν μια πάθηση συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν έκαναν αποτρίχωση μόνο στην περιοχή του μπικίνι. Ο κίνδυνος διπλασιάστηκε όταν οι γυναίκες ακολουθούσαν αυτήν την περιποίηση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ