Αγχωτική πρόκριση. Ο Χολαργός κοίταξε… κατάματα την ΑΕΚ – Ηγέτης ο Σάκοτα


Ο Χολαργός έκανε μια τρομερή εμφάνιση μέσα στο ΟΑΚΑ για περισσότερο από τρία δεκάλεπτα. Ο Ντούσαν Σάκοτα όμως ήταν η πιο αξιόπιστη λύση της προβληματικής ΑΕΚ, που πήρε τη νίκη (88-75) και την πρόκριση. Κόντρα στον Προμηθέα και με πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά της Basket League οι “κιτρινόμαυροι”. Μόνο στο φινάλε έγιναν εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του Μπάνκι.

Μετά… κόπων και βασάνων! Το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά της Basket League ήταν «ανοιχτό» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ο Προμηθέας κοίταξε κατάματα την ΑΕΚ, αλλά ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο παράγοντας που έφερε τη νίκη και την πρόκριση στην Ένωση (88-75).

Η ΑΕΚ πήρε την δεύτερη νίκη που χρειαζόταν κόντρα στον εξαιρετικό Χολαργό και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά -με πλεονέκτημα έδρας- τον Προμηθέα Πατρών.

Ο Χολαργός τα έδωσε όλα και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η Ένωση “ξύπνησε” όμως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν βελτίωσε αισθητά την άμυνά της και έφτασε στη νίκη, με κορυφαίους τους Σάκοτα (21 πόντους) και Λαρεντζάκη (12 π. και 7 ασίστ).

Από το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη, που δεν είχε ξανά στη διάθεσή του τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λοβ 20 πόντους, με τον Τάλτον να είχε 16π. και τους Φιτζπάτρικ και Αγκμπελέσε να είχαν από 13π.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 46-44, 67-61, 88-75

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 13, Τζέιμς 2, Σαντ-Ρος 13 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Θίοντορ 11 (1), Γιορκ 10 (2), Μωραϊτης, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 21 (4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 12 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Ρογκαβόπουλος, Εμπάκουε 6

Χολαργός(Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 13 (3), Τάλτον 16 (4), Καλαϊτζάκης 1, Αγκμπελέσε 13 (5 ριμπάουντ), Λοβ 20 (3), Κώττας 1, Σπυριδωνίδης, Οκερέαφορ 2, Ραλλάτος, Χόκινς 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ