Ευρωεκλογές 2019: Εκλέχτηκε ευρωβουλευτής το δισέγγονο του Μουσολίνι.

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, μεγάλου νικητή των ευρωεκλογών στην Ιταλία με ποσοστό 34% των ψήφων, ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τους εκλογείς στα “καυτά σημεία” της μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα (νότια) μέχρι τη Βεντιμίλια (βορειοδυτικά). Την ίδια ώρα ευρωβουλευτής εκλέχτηκε και το δισέγγονο του Μουσολίνι, ο Κάιο Τζούλιο Τσεζάρε Μουσολίνι.

Στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Λιβύης και όπου εξακολουθούν να φθάνουν σκάφη με πρόσφυγες, η Λέγκα εξασφάλισε το 45,8% των ψήφων, πολύ περισσότερες από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, κεντροαριστερά).

Το PD, ωστόσο, είχε ως υποψήφιό του Πιέτρο Μπαρτόλο, τον γιατρό της Λαμπεντούζα που έγινε διάσημος με το ντοκιμαντέρ «Fuocoammare» («Φωτιά στη θάλασσα»). Αποτελέσματα ευρωεκλογών – Ιταλία: Η επιστροφή Μπερλουσκόνι

Η Λέγκα εξασφάλισε επίσης το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, τη συνοριακή κοινότητα στην ακτή της Λιγουρίας απ΄όπου διέρχονται εδώ και χρόνια πλήθη μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στη Γαλλία, και 41% στην Μπαρντονέκια, τον τελευταίο σταθμό όσων τολμούν την ορεινή διέλευση.

Στην Καλαβρία (νότια), προπύργιο του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, αντισυστημικό), η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό σύμμαχό της στο Ριάτσε, επί μακρόν πρότυπο υποδοχής μεταναστών, ο πρώην δήμαρχος του οποίου όμως, ο Ντομένικο Λουκάνο, διώκεται για βοήθεια στη παράτυπη μετανάστευση.

Σε αυτό το χωριουδάκι, η Λέγκα πήρε το 30% των ψήφων έναντι 26% για το M5S και 17% για το PD, που υποστήριξε τον Λουκάνο.

Ένας… Μουσολίνο στην Ευρωβουλή

Από τα ονόματα που ξεχώρισαν στην Ιταλία (και όχι μόνο) ήταν αυτό του 51χρονου Κάιο Τζούλιο Τσεζάρε Μουσολίνι, δισέγγονου του Μπενίτο Μουσολίνι.

Ο Κάιο, ήταν αξιωματικός του ναυτικού και κατόπιν διοικητής της μεγάλης μεταλλουργικής εταιρείας Finnmeccanica, και κατάφερε να εκλεγεί με το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’ Italia).

Μάλιστα δηλώνει… υπερήφανος για το επώνυμό του, καθώς όπως λέει δηλώνει την ιστορία της χώρας του.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here