Ναυτικό ΗΑΕ: Κανονικά η προμήθεια κορβετών Gowind από την Naval Group


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής La Tribune, το Ναυτικό του Αμπού Ντάμπι πρόκειται να παραλάβει τελικά τις δύο κορβέτες Gowind (στην κεντρική φωτογραφία η El Fateh των Αιγύπτιων) για τις οποίες είχε υπογραφεί σχετική συμφωνία στις 25 Μαρτίου του 2019. Το ύψος της συμφωνίας υπολογίζεται σε 750 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε αυτή προβλέπεται δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση δύο ακόμα σκαφών.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σκάφους είχε ανακοινωθεί από τη γαλλική κυβέρνηση μετά από συνάντηση του Γάλλου προέδρου Εμμ. Μακρόν με τον πρίγκηπα Mohammed ben Zayed al-Nahyan, υπαρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Εμιράτου, το Νοέμβριο του 2018.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, υπήρξαν φήμες για ματαίωση του προγράμματος λόγω του γερμανικού εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, επειδή οι κινητήρες των Gowind είναι της γερμανικής MTU.

Από ότι όλα δείχνουν όμως τελικά η σύμβαση με τα ΗΑΕ θα υλοποιηθεί κανονικά. Ακόμα και τα εμπόδια έχουν ενίοτε κόστος για εκείνον πο0υ τα βάζει και με τους Άραβες του Κόλπου η προσοχή πρέπει να είναι πολλαπλή σε όσους ευελπιστούν να τους προμηθεύσουν τα δικά τους οπλικά συστήματα…

Τα σκάφη μέγιστου εκτοπίσματος 2.700 τόνων του Ναυτικού των ΗΑΕ μάλιστα, θα φέρουν αντιαεροπορικούς πυραύλους RIM-162 ESSM (Evolved SeaSparrow Missiles) καθώς και πυραύλους επιφανείας-επιφανείας MM40 Block III Exocet.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ