Εθνική Ελλάδας: Η FIBA θυμήθηκε τον άθλο του ’87. video

Η FIBA θυμήθηκε την σημερινή επέτειο του ελληνικού θριάμβου στο Eurobasket του 1987 και “τιτίβισε” για τον άθλο που πέτυχαν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα… άλλα παιδιά κόντρα στη Σοβιετική Ένωση, πριν από 32 χρόνια.

Με ένα tweet που συνόδευσε με βίντεο, η FIBA έκανε ένα… flash back και θυμήθηκε την σημερινή επέτειο του ελληνικού θριάμβου στο Eurobasket του 1987.

Μια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, στις 14 Ιουνίου 1987, η Ελλάδα νίκησε την Σοβιετική Ένωση με 103-101 στο ΣΕΦ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το πρώτο ελληνικό αθλητικό ΕΠΟΣ! 101-103 και η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης

“Την ημέρα αυτή, το 1987, η εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Κύπελλο στο EuroBasket και το μπάσκετ μπήκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων”, ανέφερε η FIBA.

Αργύρης Καμπούρης… 101 – 102, και μόνο 4 δευτερόλεπτα. Προσοχή μόμνο, μην επωφεληθούν οι Σοβιετικοί. 103 – 101… θέλει προσοχή. Ο Βάλτερς για τον Γιοβαίσα, σουτ τριών πόντων και η μπάλα έξω. Είναι το τέλος. Η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου αθλητισμού. Είναι ένας θρίαμβος, ένα ηρωικό κατόρθωμα” ανέφερε στη θρυλική του μετάδοση ο αείμνηστος Φίλιππος Συρίγος.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ