Αν δεν την παλεύεις στο 8ωρο στη δουλειά, αυτό είναι το λάθος που κάνεις!


Τα λάθη είναι ανθρώπινα και φυσικά θα τα κάνεις και στη δουλειά σου.

Ωστόσο, δεν θα μιλήσουμε για ένα deadline που έχασες ή ένα email που ξέχασες να στείλεις, αλλά για το λάθος που κάνεις στη δουλειά και επηρεάζει την ψυχολογία σου, την υγεία σου και την παραγωγικότητά σου στη δουλειά.

Ποιο είναι, λοιπόν, το λάθος που κάνεις στη δουλειά και σου κοστίζει; Απολαμβάνεις το μεσημεριανό σου στο γραφείο, δίπλα από το laptop σου ή από μια στοίβα με χαρτιά και ντοσιέ. Και αυτό το μεσημεριανό διαρκεί, σύμφωνα με έρευνες λιγότερο από 22 λεπτά.

Δεν κάνεις το διάλειμμα που θα έπρεπε στη δουλειά ακόμη κι αν είναι για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα. Κι ενώ τρως τσεκάρεις τα email, απαντάς σε τηλέφωνα, βοηθάς κάποιον συνάδελφό σου, τρως κάτι στο «πόδι».

Γιατί δεν κάνεις το διάλειμμα που δικαιούσαι;
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν πως λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας, προκειμένου να τα καταφέρουν, προτιμούν να μην κάνουν το διάλειμμά τους όπως θα έπρεπε.

Άλλοι δήλωσαν πως η δουλειά δεν τους προσφέρει γεύμα, δεν έχουν κάπου να γευματίσουν ή δεν φέρνουν το δικό τους φαγητό από το σπίτι.

Η έρευνα έδειξε πως οι εργαζόμενοι θεωρούν πως το διάλειμμα είναι πολύ σημαντικό, αλλά νιώθουν ότι δεν έχουν τον χρόνο για να το κάνουν. Κι έτσι προτιμούν να φάνε κάτι στα γρήγορα, χωρίς όμως να εγκαταλείψουν το γραφείο τους.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις σε όλο σου το 8ωρο στη δουλειά.

Αν είσαι μονίμως καθισμένος στην καρέκλα σου αυτό θα σε κάνει να νιώθεις (αλλά και να είσαι) λιγότερο παραγωγικός ενώ κουράζεσαι περισσότερο. Αν απέχεις λίγο από τη δουλειά που κάνεις, θα επιστρέψεις και θα την κάνεις πολύ καλύτερα, θα δεις τα λάθη σου ενώ θα σου έρθουν και νέες ιδέες.

Απ΄την άλλη, όπως έχει αποδειχθεί η καθιστική ζωή (μην ξεχνάς ότι στη δουλειά περνάς πολλές, πολλές ώρες), οδηγεί σε παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2 αλλά και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις; Να φτιάξεις σωστά τον χρόνο σου, να τα βάλεις όλα σε μια σειρά και να υποχρεώνεις τον εαυτό σου να κάνει το διάλειμμα που δικαιούται. Μόνο έτσι θα είσαι πιο παραγωγικός και θα έχεις λιγότερο άγχος. Και σίγουρα η μέρα σου θα κυλήσει πιο ευχάριστα.

Μην ξεχνάς: Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ