Τουρκία: Ο Οτσαλάν καλεί το κουρδικό κόμμα να μείνει ουδέτερο στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Στο ρυθμό των εκλογών της Κωνσταντινούπολη κινείται η Τουρκία με τον Αμπουντουλάχ Οτσαλάν να ζητά από το κουρδικό κόμμα (HDP) να κρατήσει ουδετερότητα ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Παρέμβαση ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη έκανε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Οι δικηγόροι του φυλακισμένου ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι απηύθυνε έκκληση στο φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) να παραμείνει ουδέτερο πριν από την επανάληψη των δημοτικών εκλογών την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Δικηγόροι του Οτσαλάν εξέδωσαν δήλωση εκ μέρους του πελάτη τους αφού το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε αργά χθες το βράδυ ότι ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων έκανε μια τέτοια έκκληση στο HDP, το οποίο υποστηρίζει την αντιπολίτευση κατά του κυβερνώντος κόμματος AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Η προσέγγιση της δημοκρατικής συμμαχίας του HDP δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των τρεχουσών εκλογικών συνομιλιών. Η σημασία της δημοκρατικής συμμαχίας έγκειται στο ότι … επιμένει στην ουδέτερη θέση της στις εκλογές», αναφέρεται στη δήλωση του Οτσαλάν, η οποία φέρει ημερομηνία 18 Ιουνίου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ