Ιράν: Έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τις συντεταγμένες του αμερικανικού drone που κατέρριψε

Ακόμη περισσότερα πειστήρια έδωσε το Ιράν σχετικά με το αμερικανικό drone που κατέρριψαν. Δημοσιοποίησαν τις συντεταγμένες του τονίζοντας ότι πετούσε σε περιοχή του Ιράν.

Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ανήρτησε χάρτη σχετικά με το αμερικανικό drone. Συγκεκριμένα ανέβασε στο Twitter έναν χάρτη με τις ακριβείς συντεταγμένες της θέσης κατάρριψης του αμερικανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone), το οποίο καταρρίφθηκε από το Ιράν την Πέμπτη. Υποστήριξε μάλιστα πως η θέση του, ήταν εντός των ορίων ευθύνης κι ελέγχου περιοχής του Ιράν.

Στον χάρτη παρουσιάζονται επίσης και δύο κίτρινα τετράγωνα στην τροχιά της πτήσης του drone, τα οποία σύμφωνα με τον χάρτη προσδιορίζουν τα σήματα κλήσης για τις σχετικές προειδοποιήσεις, που έστειλε το Ιράν προς το αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία για το που βρίσκονταν το όχημα όταν καταρρίφθηκε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζαρίφ.

Τραμπ: Πιθανή η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την Τεχεράνη από την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ είναι ακόμη πιθανή.

Ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ