Στο «σφυρί» ερωτικές επιστολές του Σαρλ Αζναβούρ


Επιστολές, καρτ ποστάλ, τηλεγραφήματα… η αισθηματική αλληλογραφία του τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ, μεταξύ 1958 και 1964, προς μια νεανική του αγάπη θα βγει στο σφυρί την Παρασκευή στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο παρισινός οίκος δημοπρασιών Cornette de Saint-Cyr.

Συνολικά 42 επιστολές, εννέα καρτ ποστάλ και άλλα τόσα τηλεγραφήματα, που αντιπροσωπεύουν 118 χειρόγραφες σελίδες και η αξία τους εκτιμάται μεταξύ 30.000 και 40.000 ευρώ, εστάλησαν από τη Βενετία, την Αθήνα, το Ρίο, τη Μόσχα, το Μόντρεαλ, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη.

 

«Είναι ένα αξιοσημείωτο και έξοχο σύνολο ερωτικών επιστολών του τραγουδιστή στις αρχές της δόξας του προς μια νεαρή καλλονή. Ο Αζναβούρ της γράφει για να της πει ότι τη σκέφτεται, περιγράφει πώς περνά τις ημέρες, την κούραση, τις διαφορές ώρας στα ταξίδια του, τις περιοδείες, λίγες μικρές λέξεις, τη ζωή…», υπογραμμίζει ο ειδικός Ολιβιέ Ντεβέρ.φωτογραφία από cornettedesaintcyr.fr

Στον οίκο δημοπρασιών Κορνέτ ντε Σεν-Σιρ ανέθεσε την πώληση αυτή η παραλήπτρια των επιστολών, η Κλοντ Μεσιά, η οποία στα 20 της συνάντησε τον Σαρλ Αζναβούρ στα παρασκήνια του παρισινού μιούζικ-χολ Αλάμπρα το 1958.

«Εγκαταστάθηκα σε ένα δωμάτιο, έχω μαζί ένα ηλεκτρόφωνο, ένα μαγνητόφωνο, τραπέζι εργασίας, γραφομηχανή και καθώς δεν έχω πιάνο αγόρασα φθηνά μια κιθάρα» αναφέρει ο Αζναβούρ που πέθανε τον Οκτώβριο του 2018.

Η αλληλογραφία παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο στο κοινό από σήμερα έως και την Πέμπτη στα γραφεία του οίκου δημοπρασιών επί της λεωφόρου Ος στο 6ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ