Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Αναβολή στην απόφαση – Να «σπάσει» τα ισόβια επιχειρεί η υπεράσπιση


Στις 3 Ιουλίου 2019 θα εκδοθεί τελικά η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Ο συνήγορος του 73χρονου «εγκέφαλου» της υπόθεσης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικά σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη ζήτησε να αναβληθεί για τις αρχές Ιουλίου η έκδοση της ετυμηγορίας επικαλούμενος αφενός προσωπικό λόγο και αφετέρου ότι επιθυμεί να αιτηθεί ελαφρυντικά για τον εντολέα του με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα σε περίπτωση καταδίκης.

Σημειώνεται ότι με τον υφιστάμενο μέχρι και μεθαύριο (28/06) Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια ενώ από 1ης Ιουλίου η αναγνώριση του θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής».

Με δύο λόγια, όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο θα μπορεί ευπρόσωπα να ζητεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου «σύννομου βίου» (όπως πλέον αναφέρεται στη διάταξη) και αυτό να του αναγνωρίζεται ακόμη και εάν έχει διαπράξει ένα ελαφρύ πλημμέλλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρόνου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ