Υπουργικό: Ανοίξτε τους… μπλε φακέλους του Μητσοτάκη.

Η νέα κυβέρνηση πιάνει δουλειά… χθες, καθώς στο πρώτο υπουργικό κάθε υπουργός πήρε σε ένα μπλε φάκελο με όλα τα «πρέπει».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοίρασε τις αρμοδιότητες και ξεκαθάρισε πως όλοι θα περνούν από αξιολόγηση σε βάθος εξαμήνου.
«ΜΑΖΙ» θα ονομάζεται το ηλεκτρονικό… βαθμολόγιο για την υπουργική πρόοδο.
Δείτε αναλυτικά τι ανέθεσε ο νέος πρωθυπουργός σε κάθε υπουργό του.

Από ένα αναλυτικό… σημείωμα βρήκαν οι υπουργοί στο ντοσιέ του υπουργικού συμβουλίου που τους περίμενε με… αγάπη από τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η νέα κυβέρνηση έχει σαφείς αρμοδιότητες και κάθε υπουργός τις πήρε σήμερα στα χέρια του στο υπουργικό. Ο υπάλληλος που πέρασαν για υφυπουργό και η πρώτη επίσκεψη σε Μητσοτάκη…

Το σκούρο μπλε ντοσιέ με το έμβλημα του κράτους που περίμενε κάθε υπουργό στη θέση του στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου περιείχε αρχικά την παρουσίαση της νέας δομής της κυβέρνησης από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Είχε όμως… και κάτι άλλο: Ένα αναλυτικό σημείωμα για τις δράσεις και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Στις 29 σελίδες του εξειδικεύεται το πρόγραμμα που έχει η νέα κυβέρνηση και όσα θα πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Οι υπουργοί, μάλιστα, θα αξιολογούνται ανά τομέα μέσω του ηλεκτρονικού «βαθμολογίου» που θεσπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ονομάζεται «ΜΑΖΙ».Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνει ο εκάστοτε υπουργός όπως ενημερώθηκε στο υπουργικό programma_kyvernisi
Σαφή τα «μηνύματα» Μητσοτάκη στη νέα κυβέρνηση

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό ήταν ξεκάθαρα πως όλοι οι υπουργοί τελούν υπό αξιολόγηση στο χρονικό διάστημα αυτού του εξαμήνου, κατά το οποίο θα πρέπει να παρουσιάσουν απτά αποτελέσματα. Την αξιολόγηση αυτή αναλαμβάνει απευθείας το πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από ένα φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση». Η φράση αυτή του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να γίνει όπως λένε από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να γίνει εφιάλτης για όσους δεν ακολουθήσουν πιστά τα όσα αναφέρονται μέσα στον μεγάλο μπλε φάκελο. Ανοίξτε τον μπλε φάκελο που δόθηκε στο υπουργικό

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλυσε στο υπουργικό διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης με το περίφημο «πρωθυπουργικό γραφείο» κτλ. Σε αυτή την παρουσίαση που θα δείτε παρακάτω περιλαμβάνεται και το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου που ονομάζεται MAZI.
Δείτε όλη την παρουσίαση για το νέο υπουργικό ypourgiko_parousiasi

Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ