Χατζηδάκης: Ηλεκτρογεννήτριες στη Χαλκιδική μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο

Λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική αναζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM” τόνισε πως θα εγκατασταθούν ηλεκτρογεννήτριες μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο υψηλής τάσης.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των πιο επειγουσών αναγκών για το νερό, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πληθυσμού.

«Πήρα προσωπικά τηλέφωνα όλους τους μεγάλους παίκτες της ενεργειακής αγοράς της χώρας για να δούμε αν υπάρχουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, τα οποία να σταλούν επειγόντως εκεί. Υπάρχουν, αλλά λίγα, διότι και αυτά που υπάρχουν έχουν σταλεί από τη ΔΕΗ και από εκείνους στην Κρήτη και στη Σαντορίνη, διότι το σύστημα της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι στα όριά του πολλαπλώς», ανέφερε ο υπουργός.

Υπήρξε επικοινωνία με εταιρεία ακόμη και στο Βέλγιο, αλλά οι ηλεκτρογεννήτριες που βρέθηκαν εκεί χρειάζονται τρεις ημέρες για να έρθουν και να εγκατασταθούν. Παράλληλα, έγινε επαφή με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να στείλει και ο στρατός τις γεννήτριες που είναι διαθέσιμες.

Η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, είναι να χειριστούμε το θέμα με ψυχραιμία, με ταχύτητα γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες, χωρίς με την όποια λύση δοθεί να έχουμε διακινδύνευση της ασφάλειας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, τόνισε, τις συνέπειες για την καθημερινότητα των ανθρώπων, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Αναοφορικά με τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως ο οδηγία που έχει δοθεί στους τεχνικούς, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανουσάκη, είναι να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Θα εκτιμήσουν οι ίδιοι την κατάσταση. Οι τεχνικοί έχουν τον πρώτο λόγο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ