Αυτή είναι η ταχύτερη νεκροφόρα στον κόσμο! (+video)


Και μόνο στο διάβασμα του τίτλου, σε πιάνει μια κάποια ανατριχίλα. Αλλά όταν ακούς ότι το εν λόγω όχημα κοντράρει McLaren 720S στο 400αρι, συνέρχεσαι.

Ως γνωστόν οι Αμερικανοί μπορούν να βάλουν V8 στο οτιδήποτε. Και να προβούν σε βελτιώσεις δίχως όρια. Η νεκροφόρα που θα παρακολουθήσουμε, λοιπόν, έχει ένα μοτέρ LS6 V8 της General Motors κάτω από το καπό του (κατά πάσα πιθανότητα την 7λιτρη εκδοχή του), συνοδευόμενο από δυο θεόρατα τούρμπο και όλα τα παρελκόμενα (intercooler, ενισχυμένες αντλίες βενζίνης και λαδιού, μπεκιέρα παροχής «Νιαγάρα» κλπ). Η βάση του αυτοκινήτου είναι μάλλον Chevrolet Caprice, αν κρίνουμε από τα εμπρός φωτιστικά σώματα, αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται και για μεταλλαγμένη Buick Roadmaster (αμφότερα εκ των δημοφιλέστερων νεκροφόρων στις Η.Π.Α.).

Ο αριθμός συμμετοχής δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρακτηριστικός, με το 666 πάνω δεξιά στο παρμπρίζ (και τον αριθμό του πλαισίου, από όπου και προήλθε η έμπνευση) να δίνει τον τόνο.

H «δαιμονισμένη» νεκροφόρα εκτείνεται σε σχεδόν 7 μέτρα μήκους (6,7 για την ακρίβεια) και το βάρος της αγγίζει τα 1.800 κιλά, παρότι το εσωτερικό είναι απογυμνωμένο. Τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο, που δεν δημιουργούν πρόβλημα στους παραπάνω από 1.000 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Το μακάβριο «θωρηκτό» κάνει το 400αρι σε 10,2 δλ. και βγαίνει με 215 χλμ./ώρα. Παρακολουθώντας το video δεν του φαίνεται, καθώς το αυτοκίνητο είναι τεράστιο και κλέβει λίγη από την αίσθηση της ταχύτητας. Το χρονόμετρο -και ο ήχος- όμως, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ