Μητσοτάκης: Μοιράζει συγχαρητήρια για το 7ετές ομόλογο.


Η Ελλάδα βγήκε ξανά στις αγορές και ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σπεύδει μέσω Twitter να συγχαρεί τους… αρμόδιους για το επταετές ομόλογο.

Με ένα tweet στα αγγλικά, μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην επάνοδο της χώρας στις αγορές με το επταετές ομόλογο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομίας για την έκδοση επταετούς ομολόγου με απόδοση ρεκόρ του 1,9%. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας».

Δείτε την ανάρτηση

 

Το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο που έκλεισε

Όπως σας πληροφόρησε νωρίτερα το newsit.gr, οι προσφορές των επενδυτών υπερέβησαν τα 12,5 δισ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. ευρώ που επιδιώκει να συγκεντρώσει το Ελληνικό Δημόσιο. Η υψηλή ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα η απόδοση του νέου ομολόγου να διαμορφώνεται σε χαμηλότερο επίπεδο και συγκεκριμένα στο 1,9%, από το 2,1% που είχε καταγραφεί στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Ήδη το Ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί από τις αγορές άλλα 5 δισ. ευρώ με την έκδοση 5ετων και 10ετών ομολόγων. Τα έσοδα από τις νέες εκδόσεις που αναμένεται να κυμανθούν στα 2,5 δις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την επαναγορά ακριβότερων δανείων, βελτιώνοντας έτσι τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους και καθιστώντας ευχερέστερο το στόχο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο άμεσο άμεσο μέλλον.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ