Κομισιόν: LIVE η ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την νέα πρόεδρο


Πραγματοποιείται τώρα η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επικύρωση του διορισμού της Ούρσουλα φον ντε Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν.

Για να αναδειχθεί η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν νέα πρόεδρος της Κομισιόν απαιτείται πλειοψηφία 374 ευρωβουλευτών. Η ψηφοφορία είναι μυστική, γεγονός που επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να παραβιάσουν την γραμμή των πολιτικών οικογενειών τους.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε μια «πράσινη συμφωνία» για την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στις 100 μέρες της θητείας της στα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δείτε LIVE

Οι φιλελεύθεροι θα στηρίξουν την φον ντερ Λάιεν

Η πολιτική ομάδα των φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της.

«Η ομάδα μου θα στηρίξει σήμερα την κυρία φον ντερ Λάιεν. Ανυπομονούμε να εργαστούμε εντατικά μαζί της για να οδηγήσουμε την Ευρώπη προς τα εμπρός. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας ανανεώσουμε μαζί την Ευρώπη», είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος, ο επικεφαλής του Renew Europe, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι μακρονικοί ευρωβουλευτές.

Με τη στήριξη των φιλελευθέρων η Γερμανίδα πολιτικός πλησιάζει στον στόχο της: να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Επιτροπής τον προσεχή Νοέμβριο.

Η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να ξεκινήσει στις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ