Προσπαθεί η ΝΔ να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει…


Η ΝΔ, αναβαπτισμένη στην κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στη Βουλή, θέτει εν χορδαίς και οργάνοις τη χώρα στην τροχιά του καθαρόαιμου νεοφελελευθερισμού.

γράφει ο Μαγια

Αναμενόμενη και η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί, πως έγινε σοφότερος, δεδομένου ότι, η μεν κυβέρνηση, περιγράφοντας εν είδει εκθέσεως ιδεών τη «φωτεινή Ελλάδα που όλοι αξίζουμε», απέκρυψε επιμελώς τις μύχιες προθέσεις της, η δε αξιωματική αντιπολίτευση σε …μνημονιακή σύγχυση να απαντά, κραδαίνοντας την διακορευμένη ιστορική ταυτότητά της.

Εύλογο το ερώτημα: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προκάτοχός της ή ο κ. Μητσοτάκης θα υπερακοντίσει τον κ. Τσίπρα και θα διαψεύσει τον κ Βαρουφάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον νέο πρωθυπουργό επεσήμανε, πως «στην καλύτερη, για εσάς, περίπτωση να σας θεωρήσουν (οι δανειστές) άξιο συνεχιστή του κ. Τσίπρα. Πιο αξιόπιστο από εκείνον, ποτέ»;

Ωστόσο, αρκετές ήταν οι τροχιοδεικτικές ομιλίες στη Βουλή. Όπως, λόγου χάρη, της υπουργού Παιδείας. Η κ. Κεραμέως, απέφυγε συστηματικά να κάνει την παραμικρή μνεία στον «μνημειώδους προχειρότητας, αδιαφάνειας, ασάφειας και έλλειψης τεκμηρίωσης, εκβιασμών, απειλών, τερατογενέσεων και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων» νόμο Γαβρόγλου, που ΤΕΙοποίησε τα Πανεπιστήμια, παρ΄ ότι η ίδια, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκδηλώνοντας την σφοδρή αντίδρασή της, είχε «ανέβει στα κεραμίδια». Εις επίρρωσιν, προφανώς της επικρατούσας άποψης στους κόλπους της ακαδημαικής κοινότητας ότι, η συγχώνευση των ΤΕΙ στα ΑΕΙ και κατ΄ επέκταση η κατάργηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ήταν ντιρεκτίβα των δανειστών, που εκτέλεσε ασμένως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα εφαρμόσει διεξοδικά η εξίσου υπάκουη κυβέρνηση τής ΝΔ.

Έτσι, μόνο τυχαία δεν είναι η μετάθεση της συζήτησης από τα μείζονα ζητήματα της Παιδείας στα ελάσσονα και εν πολλοίς ανύπαρκτα θέματα, όπως του «ασύλου».

Η ρητορική των ψευδαισθήσεων τελείωσε. Τώρα αρχίζουν η πολιτική, η ανασύνταξη και οι διεκδικήσεις.

Εκτός κι αν εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη η παροιμιώδης ρήση του Αλ. Παπαδιαμάντη, «έως πότε θα είμεθα αμετανόητοι γραικύλοι;»…

ΥΓ. Και επί τη ευκαιρία. Η κ.υπουργός θα επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με την «απροσδιόριστη» παράταση της θητείας της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών;

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ