Πέτσας: Η Βασιλική Θάνου έχει ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα


Τον απολογισμό των κινήσεων και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης αφού αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας από την εκλογή της έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η κυβέρνηση έκανε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, βήματα για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος που ενέκριναν οι πολίτες με την ψήφο τους», είπε ο κ. Πέτσας.

Αναφέρθηκε σε δέκα σημαντικές όπως τις χαρακτήρισε πρωτοβουλίες:

«Ταχεία συγκρότηση κυβέρνησης και στελέχωση γενικών γραμματειών, υπεύθυνη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, άμεσες αποφάσεις για το Μάτι, ξεμπλοκάρισμα της εφαρμογής του 112 και ενδιάμεση λύση, άμεσο νομοθετικό έργο με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το διυπουργικό νομοσχέδιο, δράσεις για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, αναβάθμιση λειτουργιών του υπουργείου Οικονομικών, αποκατάσταση εμπιστοσύνης καθώς η Ελλάδα δανείστηκε με επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%, Ελλάδα 2021, και ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και πολύ ουσιαστικούς».Κατατίθεται νομοσχέδιο για την συμμόρφωση της χώρας στο κοινοτικό κεκτημένο

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες που δεν μετέφεραν στο εθνικό Δίκαιο -εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί- το κοινοτικό κεκτημένο και συγκεκριμένα την Οδηγία 680/2016 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ο πρωθυπουργός -μόλις ενημερώθηκε για την καθυστέρηση εκ μέρους της χώρας και την επιβολή προστίμων- έδωσε οδηγίες στο αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. «Έτσι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα συμμορφώνεται η χώρα μας στο κοινοτικό κεκτημένο και θα διασφαλίζεται απολύτως η προστασία των προσωπικών δεδομένων» είπε.Τα ταξίδια Μητσοτάκη

Για τα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι στις 29 Αυγούστου θα μεταβεί στο Βερολίνο, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Ολλανδία και από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου είπε: «Όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης κατατείνουν στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Η κα Θάνου είναι πρώην πρωθυπουργός και ήταν σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Έχει ταυτιστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε πρωθυπουργό. Κάνουμε αυτό που είχαμε δεσμευτεί. Αποκομματικοποιούμε τις ανεξάρτητες αρχές».

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Πέτσας τόνισε πως από τότε μεσολάβησε η Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του brand Μακεδονία. «Έκρινε σκόπιμο να διατηρηθεί ο θεσμός ώστε να υπάρξει πρόσωπο δίαυλος του πρωθυπουργού για το επιθυμητό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άσυλο ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κοινωνία είναι ώριμη να αποδεχτεί αλλαγές που εξασφαλίζουν ίση μεταχείριση σε όλους τους δημόσιους χώρους. Όσον αφορά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση των νέων στελεχών στην ΕΥΠ, ο κ. Πέτσας είπε πως τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας θα έπρεπε να μένουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης πως δεν έχουν μειωθεί οι μετακλητοί επισημαίνοντας δεν έχει έρεισμα η κριτική για αύξηση μετακλητών.

Τέλος, αναφορικά με την ατζέντα του πρωθυπουργού στις επαφές που θα έχει με ξένους ομολόγους του ο κ. Πέτσας είπε πως η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι βασικός άξονας της κυβέρνησης και πως όλα τα ζητήματα συζητούνται με τους εταίρους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ