Γιβραλτάρ: Όταν είναι έτοιμο θα αποπλεύσει το ιρανικό τάνκερ

Πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται με το ιρανικό τάνκερ που συνελήφθη στα ανοικτά του Γιβραλτάρ για παραβίαση ευρωπαϊκών κυρώσεων. Οπως τονίζεται μπορεί να λάβει άδεια απόπλου σήμερα, αν και το νομικό αίτημα που κατέθεσαν την τελευταία στιγμή οι ΗΠΑ για να αποτρέψουν την αναχώρησή του μπορεί να καταλήξει και πάλι στην αίθουσα του δικαστηρίου,.

Το Γιβραλτάρ, έδαφος που ανήκει στη Βρετανία, αποφάσισε χθες να αφήσει ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο, αλλά δεν ξεκαθάρισε εάν και πότε το πλοίο θα αποπλεύσει ύστερα από νομικό αίτημα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ την τελευταία στιγμή για σύλληψη του πλοίου από την Ουάσινγκτον.

«Θα είναι σε θέση να αποπλεύσει μόλις οργανώσει την επιμελητεία που είναι απαραίτητη για τον απόπλου ενός πλοίου αυτού του μεγέθους ανεξάρτητα από τον προορισμό του», δήλωσε ο Φαμπιάν Πικάρντο στο ραδιόφωνο του BBC. «Θα μπορούσε να είναι σήμερα, θα μπορούσε να είναι αύριο».

Ερωτηθείς για το αμερικανικό αίτημα, δήλωσε: «Αυτές είναι αποφάσεις που θα ληφθούν απολύτως αντικειμενικά και ανεξάρτητα από τις αρμόδιες αρχές και στη συνέχεια θα υπόκεινται και πάλι στη δικαιοδοσία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Γιβραλτάρ. Σίγουρα θα μπορούσε να πάει και πάλι στο δικαστήριο».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here