ΚΕΔ: Αντίδραση για τη φάση του VAR στο Ολυμπιακός – Αστέρας. “Τεχνική δυσλειτουργία”

Σε τεχνικές δυσλειτουργίες οφείλονται -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔ- οι… κακές εικόνες του VAR στο “Γ. Καραϊσκάκης” κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός – Αστέρα Τρίπολης.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέδωσε ανακοίνωση και στέκεται στην τεχνική δυσλειτουργία που υπήρξε στο VAR κατά τη φάση του 80′ στον αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας, εκεί όπου οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι.

«Μύλος» με το VAR! «Καμία ανάμειξη με τις αποφάσεις» λέει η Nova

“Η ΚΕΔ είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει ότι τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, όσο και οι διαιτητές VAR και AVAR, δεν κατέστη δυνατόν, λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας, να έχουν τις σωστές εικόνες, που θα τους βοηθούσαν στη λήψη της απόφασης” αναφέρεται χαρακτηριστικά.Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ

“Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με την εφαρμογή του Video Assistant Referee στους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας της Superleague 1.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα και τα μέλη της Επιτροπής θέλουν κατ΄αρχάς να εκφράσουν την ικανοποίησή τους που το Video Assistant Referee ξεκίνησε να εφαρμόζεται στους αγώνες της Superleaugue 1. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις απαιτήσεις ενός τόσο πολύπλοκου και εξειδικευμένου συστήματος και ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, οι διαιτητές έλαβαν τη σωστή εκπαίδευση και είναι έτοιμοι να το υποστηρίξουν. Η ΚΕΔ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι το VAR θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική Διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια ούτε θα λύσει όλα τα προβλήματα. Επίσης, είναι λόγικό, σε ένα πρόγραμμα που μόλις εκκινεί, να υπάρχουν ορισμένες δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα τεχνικής φύσεως.

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: «Δεν μας δόθηκε απίθανο πέναλτι!»

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής λεπτομερών στοιχείων για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος την 1η αγωνιστική της Superleague 1. Η διαδικασία αυτή αφορά σε όλους τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου υπάρχει συγκεκριμένη φάση που έχει ήδη συζητηθεί στα ΜΜΕ. Αναφορικά με αυτό το περιστατικό, η ΚΕΔ είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει ότι τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, όσο και οι διαιτητές VAR και AVAR, δεν κατέστη δυνατόν, λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας, να έχουν τις σωστές εικόνες, που θα τους βοηθούσαν στη λήψη της απόφασης. Μόλις η διαδικασία συλλογής στοιχείων ολοκληρωθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες, τόσο για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την επίμαχη φάση, όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες.”

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ